Hoppa till huvudinnehåll

Finalturneringsdags i handbollens Champions League – följ med på Arenan

Györi ETO KC och CSM Bucuresti.
Györi ETO KC och CSM Bucuresti möts igen i semifinalen. Györi ETO KC och CSM Bucuresti. Bild: Csaba Krizsan / EPA-EFE / All Over Press Stine Bredal Oftedal,Győri ETO KC,CSM Bucureşti

Under veckoslutet spelas finalturneringen i damernas Champions League i handboll och Yle bjuder på hela kalaset på Arenan.

På lördagen spelas semifinalerna. I den första matchen möts ”svensklaget” CSM Bucuresti och den regerande mästaren Györi ETO KC från Ungern. I Bucuresti spelar tre svenskar och dessutom är två av lagets tränare från Sverige. Lägg till två norska spelare och en dansk så är det nordiska inslaget markant.

Györ är nånting av hemmalag i slutturneringen i och med att den spelas i Budapest.

Lördagens andra semifinal har karaktären av ”första chansen mot sista chansen”. Den ryska mästaren Rostov-Don gör sin debut i finalturneringen medan motståndaren HC Vardar är med för femte året i rad men det makedonska laget har aldrig vunnit turneringen.

I och med att inte mindre än tretton spelare lämnar laget efter säsongen är det här lite av sista chansen för HC Vardar. Att också tränaren Roberto Parrondo lämnar laget och flyttar till just Rostov-Don ger matchen en extra krydda.

Arenan:

Lö.12.5 kl.16.10 CSM Bucuresti (ROU) – Györi ETO KC (HUN)
Lö.12.5 kl.18.55 Rostov-Don (RUS) – HC Vardar (MKD)

Sö.13.5 kl.16.10 Bronsmatch
Sö.13.5 kl.18.55 Final

För det svenska referatet står Johan Portin

Läs också