Hoppa till huvudinnehåll

Neymar saknar Barca-kompisarna och är allt närmare comeback: ”Måste bara komma över min rädsla”

Neymar.
Neymar hoppas på att kunna spela för Brasilien i Ryssland. Neymar. Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press Neymar

Mycket talar för att Neymar kommer att kunna spela i fotbolls-VM i sommar. Återhämtningen efter fotskadan som satte stopp för brassens säsong i PSG har gått enligt förväntningarna – men det finns alltid en rädsla kvar, säger Neymar.

Den 17 juni kör fotbolls-VM igång för Brasiliens del. Huruvida Neymar står på plan mot Schweiz då är ännu öppet. Men det är allt annat än uteslutet.

Det är i en videointervju för sajten 7M Sports som Neymar talar ut om skadan. Neymar, som intervjuas av legendaren Zico, säger att allt ser bra ut med tanke på ett landslagsuppdrag i sommar.

– Allt har gått bra hittills, men det finns alltid en rädsla. Den måste jag komma över för att vara i spelskick för fotbolls-VM, säger Neymar.

Enligt AFP hoppas landslaget på att anfallaren kan börja träna så tidigt som på söndag.

– Vi hoppas på att han klarar alla tester, säger landslagstränaren Rodrigo Lasmar enligt nyhetsbyrån.

"Alltid kompicerat"

Det var i slutet av februari som Neymar åkte på en smäll under en Ligue 1-match mot Marseille. Resultatet: En fraktur i foten och en lång vila.

Under hemma-VM 2014 åkte Neymar på en ryggskada.

Brasiliens Neymar skadar sig illa under semifinalen mot Colombia.
Mardrömsscener under hemma-VM. Brasiliens Neymar skadar sig illa under semifinalen mot Colombia. Bild: EPA/TOLGA BOZOGLU brazil 2014

– Det är alltid komplicerat att återvända till fotbollsplanen efter en skada. Då jag gjorde det senast var jag länge rädd för att göra fulländade rörelser, berättar Neymar.

"Vi kunde skämta om vad som helst"

Transferfönstret under sommaren 2017 dominerades av en enda story: Neymars övergång från FC Barcelona till Paris Saint-Germain för rekordstora 222 miljoner euro.

Spelaren själv har varit fåordig om transfern, men berättar för Zico att han saknar resten av den fruktade anfallstrion i Blaugrana – Lionel Messi och Luis Suarez.

Messi, Suarez och Neymar omfamnar varandra efter ett mål.
Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar dominerade i Barcelonas offensiv. Messi, Suarez och Neymar omfamnar varandra efter ett mål. Bild: EPA/QUIQUE GARCIA Lionel Messi,Luis Alberto Suárez,Neymar

– Det är sammanhållningen med dem som jag saknar från tiden i Barcelona. Glädjen vi hade. Vi kunde skämta med varandra om vad som helst, säger Neymar.

Källor: AFP, 7M Sports

Läs också

Nyligen publicerat - Sport