Hoppa till huvudinnehåll

Aleksander Barkov kunde inte kolla på ishockey på veckor efter NHL-besvikelsen: "Hade varit redo att börja en ny säsong genast"

Aleksander Barkov.
Barkov var väldigt besviken efter Floridas säsong. Aleksander Barkov. Bild: All Over Press Aleksander Barkov

Florida Panthers stjärncenter Aleksander Barkov blev så besviken när hans lag missade slutspelet att han ville glömma ishockeyn ett tag. Nu följer han ändå med Lejonen i Danmark. Det har varit fint att se, menar Barkov.

– Det har varit väldigt fint att se Finlands matcher. Det har blivit en hel del mål och varit underhållande. Laget består av många spelare som gör matcherna roliga att se på, säger Barkov till Yle.

– Speciellt Sebus (Sebastian Aho) takter har varit iögonfallande. Han är en smart spelare och alltid på rätt plats vid rätt tillfälle.

Barkovs Florida Panthers missade slutspelet och det gjorde väldigt ont. Så ont att den 22-årige centern inte kunde se på ishockey på veckor.

– Det var så frustrerande att jag inte kunde kolla på ishockey på ett par veckor. Det kändes som om vi hörde till slutspelet, menar Barkov.

– Jag hade varit redo att börja en ny säsong genast. Slutet av säsongen gick så bra. Vi vann nästan varje match.

I grundserien gjorde tammerforsaren 78 poäng (27+51) på 79 matcher.

Vill representera Lejonen alltid när chansen finns

I Finlands VM-lag hade Barkov gått in som självskriven förstacenter.

– Jag är alltid tillgänglig om jag är i skick och säsongen slutar tidigt. Viljan att få representera Finland är alltid stor. Jag fick en liten axelskada i slutet av säsongen så det har blivit lite rehabilitering här på sistone, säger Barkov, som är lagkamrat med kanadensaren Aaron Ekblad som retade upp sig på finländarna i lördags.

– Ishockey är en gren där känslorna är på ytan hela tiden. Om man råkar i en situation där man tycker det borde bli utvisning kan det vara frustrerande om det inte blir det. Inte skiljer sig Ekblad på något sätt från andra på den fronten. När man spelar på känslor går det så där. Han är en väldigt trevlig kille och inte alls övermodig.

Trots att Finland hittills imponerat i flera matcher väljer Barkov ändå att ta det lilla lugna och inte ta ut något mästerskap i förväg.

– Gruppspel är alltid gruppspel och där vinner man ingenting. Men det var fint att släppa in bara ett mål mot Kanada.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport