Hoppa till huvudinnehåll

HJK:s motgångar fortsätter – måltjuven Pelvas säsong slutade i Kemi

Petteri Pennanen försöker tackla bollen av Akseli Pelvas.
Akseli Pelvas hjälpte HJK till mästare med sina 14 fullträffar förra säsongen. Petteri Pennanen försöker tackla bollen av Akseli Pelvas. Bild: Matti Raivio / All Over Press Fotbollsligan,HJK Helsingfors,Kuopion Palloseura,Petteri Pennanen,Akseli Pelvas

Akseli Pelvas har gjort sitt för fotbollsligasäsongen 2018. 29-åringens saldo blev endast ett mål på sju matcher.

På lördagen förlorade HJK cupfinalen mot FC Inter och idag kom följande bakslag för de regerande mästarna.

Akseli Pelvas blev utbytt i förra veckans bortamatch mot PS Kemi och nu är det klart att knäskadan han ådrog sig håller honom borta från spelplanerna resten av säsongen.

Pelvas som var Helsingforslagets näst bästa målskytt förra säsongen med 14 fullträffar var en viktig pusselbit i HJK-tränaren Mika Lehkosuos pussel.

– Vi är alla väldigt ledsna för Akselis skull. Han är mycket idrottslig och jag tror att han kommer att rehabilitera på ett sätt som gör att vi kan njuta av hans insatser nästa säsong, säger Lehkosuo på klubbens webbplats.

29-åriga Pelvas hade precis som HJK en motig start på säsongen då hans sju matcher resulterade i endast ett mål och en målgivande passning. Förra säsongen var det bara Filip Valencic (15 mål) och Aleksei Kangaskolkka (16 mål) som var effektivare än Pelvas.

HJK meddelade samtidigt att landslagsbacken Juha Pirinen är i spelskick igen. Sin följande ligamatch spelar tabelltvåan borta mot TPS på fredagen.