Hoppa till huvudinnehåll

Morsdagsfirandet avslutades i moll för EIF B17 på fotbollsplanen i Sankt Karins

Fotbollsspelare på en plan nära målet.
August Bjöklund, Rober Bäckman, Simon Lindholm, målvakten Albin Wasiljeff och Sami Kankaristo försvarar en hörna Fotbollsspelare på en plan nära målet. Bild: Robin Gottberg Ekenäs IF,fotboll,Västnyland,Ekenäs,Juniorfotboll

Termometern vid planen visade 29 grader en stund före matchen, så det var väl på plats med en extra paus mitt i första halvleken. Ekenäs IF B17 spelade mot Kaarinan Pojat (KaaPo) i pojkarnas fotboll division 1.

Kaarinan Pojat var som väntat ett hårt lag, som speciellt i första halvleken förde spelet klart.

Antagligen kände också många av EIF-killarna av i benen att detta var den tredje matchen på fyra dagar för flera av spelarna.

KaaPo hade kontroll över spelet med bra tempo i passningsspelet och rörelse också utan boll.

Genast under de första minuterna kom KaaPo till några farliga lägen. Utan målvakten Albin Wasiljeffs paradräddningar skulle det genast blivit 2-3 mål.

EIF fick inte spelet alls att löpa. Efter 12 minuter spelade gjorde KaaPo första målet på en snabb kontring efter en felpassning på mittfältet.

Sex minuter senare ökade KaaPo på ledningen när de pressade EIF:s spelbygge högt och stal bollen efter en litet diskutabel tackling i ryggen på EIF:s mittback Robert Bäckman. Domaren valde att inte blåsa frispark för tacklingen.

KaaPo ledde stort redan i pausen

Det var glest om chanserna för EIF i första halvleken. Ett av de få skotten mot mål presenterade Sami Kankaristo som skar in från vänsterkanten mot mitten, men skottet gick rakt i famnen på målvakten.

Istället var det KaaPo som utökade ledningen i slutet av halvleken, på en löpboll igenom EIF:s försvarslinje igen.

KaaPo var tyvärr väl förtjänta sin 3-0 ledning i pausen, så pass stor skillnad var det i spelet i första halvleken.

I andra halvleken ändrade sedan spelbilden klart. EIF ökade på löpandet medan KaaPo verkade ta ner på tempot.

Nu var det EIF som höll bollen och visade tidvis riktigt fint passningsspel på mittfältet. Men det visade sej vara svårt att tränga igenom motståndarnas backlinje och man kom inte till några riktigt farliga lägen.

Mot slutet av matchen ändrade EIF sin uppställning till mera offensiv med tre anfallare, men inte heller detta ledde till önskade resultat.

Chans att reducera

I stället var det KaaPo, som slutligen avgjorde matchen med dryga 10 minuter kvar att spela, när en hörna knoppades i mål från nära håll och resultat-tavlan visade 4-0.

EIF hade ännu en chans att reducera ledningen med en frispark från 20 meter i slutet av matchen. Robert Bäckman placerade frisparken i bakre hörnet, men KaaPos målvakt lyckades rädda skotet till en hörna.

Hannes Gustafsson var nu tillbaka på sin plats som defensiv mittfältare efter att ha spelat några matcher som mittback. Han spelade bra speciellt i andra halvleken.

Missnöjd med resultatet

Lagets kapten Hannes var ändå missnöjd med resultatet.

- Det känns som om något skulle fattas i vårt spel just nu, men det är svårt att säga exakt vad det är.

För övrigt spelade Albin Wasiljeff bra i målet och räddade flera klara mållägen.

Nästa match spelas kommande söndag 20.5 klockan 15.00 på Centrumplan mot EPS från Esbo.

Det blir en mycket viktig match då EPS ligger bara två poäng efter EIF i tabellen med lika många matcher spelade.

Text: Joni Estlander, hjälptränare

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.