Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laines Winnipeg förlorade trots vass start: "Jag vet inte vad som hände"

Jonathan Marchessault blev stor hjälte i Vegas Golden Knights med sina två mål då expansionslaget bortabesegrade Winnipeg Jets med 3–1. Därmed har Vegas kvitterat semifinalserien i NHL till 1–1. Vi gjorde några misstag som blev kostsamma, sade Laine till Yle efter matchen.

Vegas lade samtidigt nyporna på hemmaplansfavören. Skulle matchserien gå till sju matcher kommer tre av de fem kvarvarande bataljerna att avgöras i Las Vegas.

Det var Tomas Tatar, som mestadels inte platsat i laget under slutspelet, som gav Vegas ledningen med 1–0 i den första perioden. Före den första periodpausen hade Marchessault ökat på till 2–0.

I den tredje perioden reducerade Kyle Connor till 1–2 men strax därefter var Marchessault igen framme och satte matchens sista strut.

Paul Maurice toppade laget och de två första kedjorna fick mycket speltid. Patrik Laine spelade i nästan 20 minuter, Joel Armia under tio.

Hemmalaget inledde bäst

Winnipeg inledde klart bäst och skapade många farliga målchanser i inledningen av matchen. Därefter var det Vegas för hela slanten. Under de elva sista minuterna i den första perioden vann bortalaget skotten med 8–0 och hade utöver det tre stolpträffar.

– Jag vet inte vad som hände. Kanske lättade vi på gasen. Det var en rätt så svår match. Vi gjorde några misstag som blev kostsamma. Vi får ta lärdom av dem, sade Laine till Yles Tommi Seppälä.

– Jag själv hade några chanser men fick inte in pucken. Det var en hyfsad match av mig.

"Inte mitt problem"

Marc-André Fleury i Vegasmålet imponerade stort med sina 30 räddningar.

Efter den första matchen tyckte Laine att varken Los Angeles Kings eller San Jose Sharks i slutspelet lyckats sätta den rutinerade målvakten på prov.

En kommentar som enligt uppgift inte föll lagkamraterna i Vegas i smaken.

– Det är inte mitt problem om de inte gillar vad jag tycker, sade finländaren.

På isen behövde Laine inte utveckla sitt resonemang men höll fast vid vad han hade sagt.

– Jag har inte hört någonting om det. Det spelar ingen roll om de inte gillar det. Jag tycker inte att Los Angeles och San Jose skapade speciellt farliga chanser.

Vem går till final?

Winnipeg
76.9% (203 röster)
Vegas
23.1% (61 röster)
Antal avgivna röster: 264

Bara snack

Under matchen drabbade Laine samman med Ryan Reaves i Vegas, en spelare som främst bidrar med sin fysiska närvaro på isen.

– Jag orkade inte lyssna på vad han sade. Det lönar sig inte att bry sig om sådana spelare. Det var inget märkvärdigt, bara lite snack, sade Laine.

Ryan Reaves tacklar Joel Armia.
Ryan Reaves tacklar Joel Armia. Ryan Reaves tacklar Joel Armia. Bild: AFP / Lehtikuva Joel Armia,Ryan Reaves

Resultat:

Winnipeg – Vegas 1–3
WPG: Joel Armia 0+0=0, -1, 09:03
WPG: Patrik Laine 0+0=0, -1, 19:15
VGK: Erik Haula 0+0=0, +/- 0, 14:18

Matchserien står 1–1. Fyra vinster krävs för avancemang till final.

Läs också