Hoppa till huvudinnehåll

Blå framtids "stora avslöjande" visade sig vara ny logo - så här ser den ut

Blå framtids nya logo
Sampo Terho och Tiina Elovaara från Blå framtid presenterar partiets nya logo i riksdagen. Blå framtids nya logo Bild: Lehtikuva Blå framtid

Blå framtid hade utlovat ett "stort avslöjande gällande partiets identitet" till eftermiddagen. Avslöjandet visade sig vara en ny logo.

Enligt partiordföranden Sampo Terho har partiet under våren kommit med tiotals utspel i syfte att förtydliga partiets linje.

Det som fattats har enligt Terho varit en logo "som sammanfattar partiets ideologi i en och samma bild".

I dag, onsdag, presenterade Sampo Terho och riksdagsledamoten Tiina Elovaara den nya logon i riksdagen. Det handlar om ett blått "s" på en grå bakgrund.

"Reformsinnat konservativt parti"

Vidare sade Terho att Blå framtid är ett "reformsinnat konservativt parti." Enligt Terho finns det inte i dagens Finland ett sådant parti.

- Vi tror på traditionella värderingar samtidigt som vi vill förnya gamla och mögliga strukturer.

- Att vara konservativ är inget man behöver skämmas för eller försvara. Det är något man är, sade Terho.

Stor riksdagsgrupp med svagt väljarstöd

Det återstår att se om den nya logon bidrar till att ge Blå framtid det uppsving som många i partiet väntat på sedan partiet grundades i fjol.

Tillsvidare har stödet för partiet legat på cirka 1,5 procent i partimätningarna.

Samtidigt utgör Blå framtid med sina 18 riksdagsledamöter den fjärde största gruppen i riksdagen. Partiet har fem ministrar i regeringen.

Nyligen lämnade riksdagsledamoten Kai Turunen partiet och flyttade till Samlingspartiet. Det här ledde till en mindre regeringskris.

Blå framtid bildades efter att Sannfinländarna splittrades sommaren 2017. Riksdagsgruppen kallade sig först Nytt alternativ.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes