Hoppa till huvudinnehåll

Kultspelaren Teemu Tamminen fortsätter karriären – i Cocks förstås

Teemu Tamminen, Finland-Slovakien, januari 2018.
Teemu Tamminen har också spelat i Finlands landslag. Teemu Tamminen, Finland-Slovakien, januari 2018. Bild: Handbollsförbundet handboll,Finlands herrlandslag i handboll,Teemu Tamminen

Går det att föreställa sig ett Cocks utan Teemu Tamminen i laget? En vacker dag är det ett faktum, men inte ännu. Kultspelaren fortsätter karriären, och jakten på ännu mera framgång, i Riihimäki.

Tamminens kontrakt med klubben är av modellen 2+1 år men med en ändring sett till tidigare år:

– I kontraktet finns en klausul som gör det möjligt för mig att vid sidan om tränandet och matcherna studera åt mig en yrkesexamen, vilket är en viktig grej, säger Teemu Tamminen på Cocks webbplats.

– Det betyder att det kommer att bli lite mindre träning för min del. Det kommer att vara en utmaning att kombinera studier och handboll men med tanke på framtiden så är det en fin möjlighet.

Guld på guld på guld

Den 31-årige Tamminen är en kultspelare av stora mått, åtminstone i Finland. Bevis för det är inte minst de tio finska mästerskap som han varit med att vinna med Cocks under åren 2007–2018. Åren 2011 och 2012 tvingades Riihimäkiklubben nöja sig med FM-silver respektive FM-brons. Av de aktiva spelarna är Tamminen den som skjutit flest mål.

Årets säsong var inte den lättaste för den hetlevrade målsprutan Tamminen. Kanske delvis för att han var lagets kapten och därav hade en del plikter utöver det egna spelet.

– Det är en stor ära att vara lagkapten. I början av säsongen gick det många matcher där jag bara koncentrerade mig på kaptenens uppgifter och inte på mitt eget spel. Men nu kan jag säga att det har gjort gott. Man kan till och med säga att jag lugnat ner mig, säger Tamminen på klubbens webbplats.

Trots att Tamminen och Cocks rönt stora framgångar i handbolls-Finland är magarna inte mätta.

– Jag väntar på att vår egen handbollshall ska bli klar och att vi får spela stora matcher där. Och så eftersträvar vi förstås ännu bättre resultat i euromatcherna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport