Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Nordkorea hotar ställa in möte med Trump, cheferna i nyckelroll för att minska arbetsplatsolyckor, en till dag av hetta att vänta

Donald Trump och Kim Jong-Un
Donald Trump och Kim Jong-Un Bild: AFP / Lehtikuva Donald Trump,Kim Jong-un,USA,Nordkorea

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Inrikes

Det är viktigt att satsa på säkerheten på arbetsplatsen - och använda positiva exempel och uppmuntra istället för att skälla på de anställda. Det säger forskare vid Arbetshälsoinstitutet.

Huvudstadsregionen ger nu ett gemensamt utlåtande om att slänga regeringens planerade vård- och landskapsreform i sopkorgen. Den eniga fasaden har sprickor och i Esbo och Vanda vill Samlingspartister hellre vara konstruktiva än kritiska. Men Jan Vapaavuori (Saml) är helt övertygad om att reformen nu inte blir av.

Årets pollensäsong är den värsta på flera år. Just nu finns det rikligt med björkpollen i hela landet med undantag för norra Lappland. Många har besvär, även de som inte har konstaterad allergi. Så här vet du om dina besvär är allergi eller influensa.

Utrikes

Nordkorea ifrågasätter om toppmötet med USA alls ska bli av och ställer in planerat möte med Sydkorea. Orsaken uppges vara USA:s och Sydkoreas gemensamma militärövningar.

Tortyranklagade Gina Haspel ser ut att bli ny CIA-chef med demokraternas stöd. Haspel har arbetat för CIA i 33 år och hon var år 2002 chef för ett hemligt förhörscenter i Thailand där man använde tortyrmetoder mot misstänkta terrorister.

Skottlands regionparlamentröstade på tisdag emot det brittiska lagpaketet för brexit. Hela 93 ledamöter röstade emot paketet medan 30 röstade för det.

Vädret

Soligt och mycket varmt vädret fortsätter i en stor del av landet. På eftermiddagen enstaka regnskurar, möjligen med åska. I natt i norra Lappland regnskurar mera allmänt. Dagens högsta temperatur är 23...29, i norra Lappland 15...22 grader. Nattens lägsta 5...15, i norra Lappland 0...+5 grader. Svag vind.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes