Hoppa till huvudinnehåll

Rojalistisk yra i Windsor - fansen slagit läger inför prinsbröllopet på lördag

Förberedelserna inför lördagens prinsbröllop i Storbritannien är på slutrakan. De mest hängivna fansen har redan slagit läger i Windsor för att kunna följa med spektaklet från första parkett.

Ett tiotal personer har redan nu slagit läger i Windsor. De vill se så mycket som möjligt av bröllopskortegen och även i övrigt följa med prins Harrys och Meghan Markles bröllop på nära håll.

En man i kostym prydd med Storbritanniens flagga och en kvinna iklädd Storbritanniens flagga står framför Windsor slott.
Terry Hutt och Maria Scott väntar på lördagen. En man i kostym prydd med Storbritanniens flagga och en kvinna iklädd Storbritanniens flagga står framför Windsor slott. Bild: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA Windsor Castle,Storbritannien,Storbritanniens flagga,Fans,rojalister

Windsor räknar med cirka 100 000 besökare i samband med bröllopet.

Bild på utsidan av en butik som säljer souvenirer prydda med det kungliga paret.
Affärerna satsar på kunliga souvenirer. Bild på utsidan av en butik som säljer souvenirer prydda med det kungliga paret. Bild: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA bröllop,turism,Windsor Castle,Meghan Markle,souvenirer,Storbritannien,kungligt bröllop
  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes