Hoppa till huvudinnehåll

Lokalt live: Grankulla köpcentrums nybyggnad invigs - följ med oss på en rundtur

I dag invigdes utbyggnaden av köpcentret i Grankulla och Yle Huvudstadsregionen var på plats för att följa med öppningen.

Klockan 10 på torsdagsmorgonen var det dags att offiellt öppna dörrarna till den nya delen av köpcentret.

Grankullas stadsdirekter Christoffer Masar fick äran att klippa bandet på röda mattan tillsammans med Keskos områdesdirektör Timo Heikkilä Jukka Lehtola som är verkställande direktör på VVT.

- Det har varit en lång process och man har väntat länge på att få mera konkurrens i den dagliga affärsverksamheten, säger Christoffer Masar.

Masar tror att den nya utbyggdnaden är en stor fördel för Grankulla.

- Nu har vi ett bättre utbud för invånarna. Det innebär både ökade skatteinkomster och att vi är mera lockande som boendeort, säger han.

- I en stor stad är en utvidgning ingen stor sak men i en liten ort som Grankulla betyder det mycket. Det här fördubblar nästan utbudet i kärncentrumet.

Det var många grankullabor som hade kommit till köpcentret på torsdagsmorgonen för att del av öppningsceremonin.

För Monica Sahrman som har bott i Grankulla ända sedan 1975 är det utvidgade köpcentret en välkommen förändring.

- Det är helt fantastiskt och något som man väntat på i flera år. Jag kommer gärna hit och gör mina ärenden. Det är en bra satsning, säger hon.

Monica Sahrman var på plats för att följa med ceremonin. Hon står framför köpcentrumet med kaffe och kaka som det bjöds på under öppningen.
Monica Sahrman tycker att det nya köpcentrumet är en bra satsning. Monica Sahrman var på plats för att följa med ceremonin. Hon står framför köpcentrumet med kaffe och kaka som det bjöds på under öppningen. Bild: Tina Kärkinen Grankulla,Grani köpcentrum

Marko Ranne tror att köpcentret är bra för affärsverksamheten i Grankulla.

- Det här är mycket välkommet och bidrar till ökad konkurrens bland affärerna så priserna hålls på en rimlig nivå. Säkert lockar det även folk från grannstäderna, säger Ranne.

Besökare Marko Ranne var glad över att köpcentrumet äntligen har öppnat. Han står inne i köpcentrumet med ballonger i bakgrunden.
Marko Ranne tror att det utvidgningen av köpcentret är bra för konkurrensen. Besökare Marko Ranne var glad över att köpcentrumet äntligen har öppnat. Han står inne i köpcentrumet med ballonger i bakgrunden. Bild: Tina Kärkinen Grankulla,Marko Ranne

Projektet med utvidgningen påbörjades i början av 2017 och det tidigare köpcentret har nu utökats med en yta på 2300 kvadrat.

Öppningstemat fortsätter ända fram till söndagen.