Hoppa till huvudinnehåll

Nya utmaningar för handbollstalangen Emma Aarnio: Det finns finsk sisu i mig

Betina Lillqvist, Ella Holopainen, Martina Genberg, Alexandra Roos, Anna Harri, Johanna Hilli, Annika Näräkkä och Lotta Kulju. Finland-Slovakien 6.3.2016.
Emma Aarnio hoppas bli den följande spelaren från damlandslaget att debutera i svenska Elitserien. (arkivbild) Betina Lillqvist, Ella Holopainen, Martina Genberg, Alexandra Roos, Anna Harri, Johanna Hilli, Annika Näräkkä och Lotta Kulju. Finland-Slovakien 6.3.2016. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,yle sporten,Finlands damlandslag i handboll

Efter en skadefylld säsong byter handbollsspelaren Emma Aarnio klubb. I VästeråsIrsta HF hoppas hon kunna debutera i Elitserien.

För tre år sedan flyttade Emma Aarnio till Sverige och Skuru IK:s organisation. Där har hon för det mesta hållit till i utvecklingslaget och förra säsongen gick största delen av tiden till skaderehabilitering.

Nu väntar nya utmaningar för 18-åringen som är en av Finlands mest lovande spelare.

– Jag har alltid tyckt att Västerås är en bra och seriös klubb, säger Aarnio i en intervju på klubbens webbplats.

Med en starkare fysik förväntar hon sig kunna kämpa om speltid nästa säsong.

– Jag har ett hyfsat bra spelsinne och skottarm. Jag vill utveckla den fysiska biten för att kunna försvara bättre mot de äldre och mer rutinerade spelarna.

– Den finska sisun att aldrig ge upp finns även i denna finne, säger Aarnio som känner några spelare från tidigare i laget som i år slutade sjua i grundserien.

Emma Aarnio kommer att visa upp sig på hemmaplan i slutet av maj då landslaget har ett träningsläger i Kisakallio i Lojo. Lägret avslutas med två landskamper mot Polens b-lag. Den första spelas i Sjundeå 31.5 och den andra i Britas i Helsingfors 1.6.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport