Hoppa till huvudinnehåll

Nya utmaningar för handbollstalangen Emma Aarnio: Det finns finsk sisu i mig

Betina Lillqvist, Ella Holopainen, Martina Genberg, Alexandra Roos, Anna Harri, Johanna Hilli, Annika Näräkkä och Lotta Kulju. Finland-Slovakien 6.3.2016.
Emma Aarnio hoppas bli den följande spelaren från damlandslaget att debutera i svenska Elitserien. (arkivbild) Betina Lillqvist, Ella Holopainen, Martina Genberg, Alexandra Roos, Anna Harri, Johanna Hilli, Annika Näräkkä och Lotta Kulju. Finland-Slovakien 6.3.2016. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,yle sporten,Finlands damlandslag i handboll

Efter en skadefylld säsong byter handbollsspelaren Emma Aarnio klubb. I VästeråsIrsta HF hoppas hon kunna debutera i Elitserien.

För tre år sedan flyttade Emma Aarnio till Sverige och Skuru IK:s organisation. Där har hon för det mesta hållit till i utvecklingslaget och förra säsongen gick största delen av tiden till skaderehabilitering.

Nu väntar nya utmaningar för 18-åringen som är en av Finlands mest lovande spelare.

– Jag har alltid tyckt att Västerås är en bra och seriös klubb, säger Aarnio i en intervju på klubbens webbplats.

Med en starkare fysik förväntar hon sig kunna kämpa om speltid nästa säsong.

– Jag har ett hyfsat bra spelsinne och skottarm. Jag vill utveckla den fysiska biten för att kunna försvara bättre mot de äldre och mer rutinerade spelarna.

– Den finska sisun att aldrig ge upp finns även i denna finne, säger Aarnio som känner några spelare från tidigare i laget som i år slutade sjua i grundserien.

Emma Aarnio kommer att visa upp sig på hemmaplan i slutet av maj då landslaget har ett träningsläger i Kisakallio i Lojo. Lägret avslutas med två landskamper mot Polens b-lag. Den första spelas i Sjundeå 31.5 och den andra i Britas i Helsingfors 1.6.

 • Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel

  Vasas studerande i sämre situation än i andra.

  Stadsstyrelsen i Vasa beslöt i måndags att införa en Vasamodell som innebär att preventivmedel ska ges gratis i sex månader i stället för tre månader som gäller i dagens läge.

 • Ett detektivjobb att upptäcka mobbning

  Sjundeålärare säger att barnen kan känna skam och rädsla.

  Skam och rädsla. Det finns många faktorer som gör att barn inte vill berätta om mobbning för sin lärare. I Sjundeå svenska skola använder lärarna alla sina sinnen för att upptäcka signalerna.

 • Teemu Pukki i målstim – nätade igen för Norwich

  Också Marcus Forss gjorde mål i engelska ligacupen.

  Saldot imponerar. Teemu Pukki har på tre matcher stått för två mål och en assist i Norwich. Finländaren gjorde ett succéinhopp för sin nya klubb då man besegrade Stevenage i den engelska ligacupen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport