Hoppa till huvudinnehåll

Robin Karlsson lämnar BK-46 för att träna ÅIFK

Robin Karlsson, BK-46.
Robin Karlsson i BK-46. Robin Karlsson, BK-46. Bild: Yle/ Patric Westerlund Västnyland,handboll,handbollsspelare,BK-46,Karis,Raseborg,bk-46 handboll

Handbollsspelaren Robin Karlsson lämnar Karis och BK-46. Nästa säsong ska han åtminstone träna Åbo IFK, förmodligen också spela för klubben. Jag har alltid varit intresserad av att fungera som tränare, säger Karlsson på ÅIFK:s webbplats.

Karlsson som är 34 år gammal har i egenskap av spelare representerat såväl BK-46 som HC West. Nu flyttar han till Åbo och ÅIFK som han har tecknat ett 1+1-årskontrakt med.

I FM-ligan har det blivit över 450 matcher och över 1 400 mål. I prisskåpet finns bland annat tre FM-guld. Den senaste medaljen kom i våras då Karlsson vann FM-brons med BK-46.

Under säsongen ska Karlsson gå TS2-tränarutbildningen. I första hand är han tränare, men utesluter inte ligaspel.

– Jag har alltid varit intresserad av att fungera som tränare och under min spelarkarriär har jag varit juniortränare. Att ta nästa karriärkliv var lätt då jag fick möjligheten att ta över ett herrlag och dessutom har möjlighet att spela.

23-årige Aku Kuusisto kommer att fungera som assisterande tränare. Dessutom kommer Kuusisto att träna juniorlaget och fortsätta som målvakt i ligan.