Hoppa till huvudinnehåll

Storspelande Vasilevskij stoppade Washington – Tampa Bay kvitterade matchserien

En frustrerad Aleksander Ovetjkin slår klubban i målramen.
En frustrerad Aleksander Ovetjkin slår klubban i målramen efter Tampa Bays 2–4-mål. En frustrerad Aleksander Ovetjkin slår klubban i målramen. Bild: AFP / Lehtikuva Aleksandr Ovetjkin

Matchserien mellan Washington Capitals står igen och väger efter att Tampa Bay Lightning lyckades ta sin andra raka seger på bortais. 4–2-bortasegern i Washington innebär att matchserien står 2–2 inför nästa match i Tampa.

I ishockeyligan NHL hade Washington möjlighet att gå upp i en 3–1-ledning i matchserien och trummade på bra mot Tampa Bay. Hemmalaget, som hade fått tillbaka Nicklas Bäckström efter skada, vann skotten på mål med hela 38–20 men Andrej Vasilevskij i Tampa Bays mål gjorde en fenomenal match och parerade 36 puckar.

Det bjöds på målfyrverkeri i början då det redan efter tio minuters spel stod 1–2 till gästerna. Steven Stamkos gjorde 1–2-målet och förlängde sin poängsvit till sju matcher. I dessa har han noterats för 6 + 4 = 10 poäng.

I den andra perioden kvitterade Jevgenij Kuznetsov till 2–2.

Hoppa över Twitterpostning

Segermålet kom efter 52 minuters spel då Alex Killorn strax efter att Lars Ellers utvisning tagit slut fick in pucken bakom Braden Holtby. Dansken har i de två senaste matcherna suttit utvisad i tio minuter.

Anthony Cirelli spikade till sist slutresultatet då två sekunder återstod med sitt 2–4-mål i tom kasse. Tampa Bay vann på bortais för femte gången i rad.

Hoppa över Twitterpostning

Nästa match spelas natten till söndag finsk tid.

Resultat:

Washington – Tampa Bay 2–4

Matchserien står 2–2. Fyra segrar krävs för att ta sig till final.

Vem går till final?

Tampa Bay
65.5% (38 röster)
Washington
34.5% (20 röster)
Antal avgivna röster: 58

Läs också

Nyligen publicerat - Sport