Hoppa till huvudinnehåll

Se Buffons sentimentala avsked i Turin – nu har legendaren gjort sitt i Juventus

6111 dagar och lika många ögonblick av ren passion. Så sammanfattar Gianluigi Buffon själv sin sejour i Juventus, som på lördagen nådde sitt slut. Matchen mot Hellas Verona blev som väntat en ”Gigi”-show.

17 år. 656 matcher. Det är inte underligt att Juventus-klacken sjöng hyllningssånger genom Gianluigi Buffons sista match i Juve-tröjan.

– Det finns bara en nummer 1. Det finns bara en nummer 1, sjöng anhängarna medan de drog fram ett stort lakan med texten ”Endast de som försöker sig på det absurda når det omöjliga” och en stor flagga med kaptenens ansikte.

"Ville inte göra det här till en stor grej"

Buffon ledde i år Juventus till sitt sjunde raka Serie A-mästerskap och fjärde raka italienska cupguld och tackade för sig då Bianconeri stod värd för Hellas Verona på lördagseftermiddagen.

Med 2–0 på tavlan och en dryg timme på klockan var stunden inne. Buffon byttes ut och möttes av stående ovationer och kramar från både lagkamrater och motståndare.

Efter att ha suttit på bänken en stund började Buffon gå runt Juventus Stadium och skaka hand med anhängare.

– Jag ville inte göra det här till en stor grej, säger målvaktslegendaren efter matchen enligt AFP.

– Som barn tyckte jag inte om att fira min födelsedag för att jag inte alls njuter av uppmärksamheten. Jag har fått allt jag behöver: Respekt, anseende och ömhet, fortsätter han.

Gianluigi Buffon tar avsked av publiken.
Gianluigi Buffon tar avsked av publiken. Gianluigi Buffon tar avsked av publiken. Bild: Alessandro Di Marco / EPA / All Over Press Gianluigi Buffon

Totalt blev det elva ligatitlar för Buffon under åren i Juventus. Buffon innehar också rekordet för den längsta sviten utan insläppta mål i den italienska toppligan: 974 minuter.

Tidigare berättade Buffon att han redan bestämt sig för att avsluta karriären och istället sadla om för en annan roll inom Juventus, men några ”överraskande” erbjudanden hade fått honom att tänka om. Rykten har placerat keepern i storklubbar som Real Madrid och Paris Saint-Germain.

Matchen mot Hellas Verona slutade 2–1 till Juventus.

Juventus firar ligaguld.
Buffon fick lyfta ligapokalen för en sista gång. Juventus firar ligaguld. Bild: Alessandro Di Marco / EPA / All Over Press Juventus,Gianluigi Buffon

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport