Hoppa till huvudinnehåll

Husdrömmar följer byggjobb och den livsförändring som projekten innebär

Programledarna Gert och Pernilla står med ryggarna mot varandra och skrattar.
Gert Wingårdh och Pernilla Månsson Colt. Programledarna Gert och Pernilla står med ryggarna mot varandra och skrattar. Bild: SVT Yle Fem,Gert Wingårdh,Pernilla Månsson Colt,säsong 4

Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh hälsar välkomna till en fjärde säsong av Husdrömmar. I första avsnittet blir det besök hos några av de familjer vi mött tidigare år och efter det väntar sju nya spännande byggprojekt.

I första avsnittet får vi alltså se några återbesök hos tidigare byggprojekt. Hur gick det med deras husdrömmar, lever de fortfarande kvar?

Har till exempel kärleken överlevt hos Johannes och Åsa de tre första åren i Lund i det som är ett av Gerts favorithus? Hur gick det för David och Linda som hittade sitt drömhus i hjärtat av Österlen i en gammal skola?

I andra avsnittet träffar vi Anna och Lars som köpt sitt drömhus på lyxiga Strandvejen, norr om Köpenhamn. Nu väntar en omfattande renovering och dessutom vill man bygga en sovrumstillbyggnad på den lummiga innergården, något som inte kommunen gillar.

73 åriga Anna har alltid bott i lägenhet inne i Göteborg. Men efter en stor sorg bestämmer hon sig för att hon vill bo i ett eget hus vid havet. Och den som ska både rita och bygga huset är hennes son, Elias. En kärleksgåva från en son till en mor.

Det här med husdrömmar kan ju faktiskt förändra hela livet. Man har ingen aning om vart det sticker iväg.― Gert Wingårdh
Bild av ett speciellt hus som liknar ett hus inuti ett växthus.
Ett hus inuti ett annat - en speciell husdröm. Bild av ett speciellt hus som liknar ett hus inuti ett växthus. Bild: SVT Yle Fem,avsnitt 5

I fjärde avsnittet träffar vi Ewa och Börje som vill skapa en annorlunda husdröm. Och vad kan väl vara mer annorlunda än en fårlada? Med Hornborgasjön i Västergötland utanför fönstren kan ju heller inget gå fel - om nu inte Gert Wingårdh hade haft synpunkter på just de där fönstren.

Mer udda husdrömmar blir det i femte avsnittet och besöket hos Johan och Bettan i Skurup. De bygger nämligen två hus - och det ena är inuti det andra.

I säsongen träffar vi också Simón från Uruguay och Claudia, med rötter i Chile, som vill ha ett hus och fyra barn och Maja och Eric som aldrig skulle köpa en 70-talsvilla men ändå i slutändan gjorde precis det.

Malin och Kinga vill skapa ett hus anpassat för sonen Ville som har ADHD och behöver mycket ytor och rymd.


Orginaltitel: Husdrömmar (Sverige / Säsong 4)
8 avsnitt
30 dagar på Yle Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

Nyligen publicerat - Yle Fem