Hoppa till huvudinnehåll

Ytterligare ett bakslag för FM-serien i handboll: Atlas ger upp sin serieplats

Atlas, ÅIFK-Atlas 29.10.2015.
Atlas kommer inte att ha något damlag i högsta serien kommande säsong. (arkivbild) Atlas, ÅIFK-Atlas 29.10.2015. Bild: Yle/Janne Isaksson atlas

Så som det ser nu kommer endast sex lag att spela i damernas FM-serie i handboll säsongen 2018-19. Efter att ÅIFK berättat att laget flyttar ner till division ett meddelar också Atlas att klubben kommer att ge upp sin plats i toppligan.

– Vi kommer starkare tillbaka.

Så inleder Atlas sitt pressmeddelande där budskapet är tråkigt: Vandalaget kommer inte att ha ett representationslag i FM-serien kommande säsong.

– Det här betyder ändå inte att laget splittras. A-juniorerna kommer att spela i sin egna serie och satsa på det för fullt och resten kommer att spela för Atlas Wandas i division ett. Målet är att ha ett lag i FM-serien igen säsongen 2019-20, skriver klubben.

"Borde ha gjorts redan tidigare"

Tränaren Johan Öller säger i sin tur att tiden var inne.

– Det här är ett beslut som kanske redan borde ha fattats tidigare. Det är förstås inte ett lätt beslut, men det känns som att alla var ense och förutsättningarna för att lyckas är bra, säger Öller.

Från handbollsförbundet konstaterade verksamhetsledare Päivi Mitrunen för Yle Sporten redan i samband med ÅIFK:s besked att inga klubbar i division ett visat intresse för att stiga upp till FM-serien. Därmed är det sannolikt att det endast spelar sex lag i FM-serien säsongen 2018-19.

Handbollsförbundet ska behandla licensansökningarna på tisdag.

Läs mera:

Ellen Norrgrann, november 2017.

Ellen Norrgrann riktar blicken mot svenska ligan efter ÅIFK:s besked – vill spela för Skuru IK

Som de flesta spelarna i Åbo IFK:s damlag var Ellen Norrgrann inte överraskad av klubbens beslut att lämna FM-serien i handboll. Nu väntar sannolikt en flytt till Sverige och Skuru IK, avslöjar målsprutan för Yle Sporten.

Läs mera:

Tre SIF-spelare stoppar en ÅIFK-spelare.

ÅIFK:s damlag lämnar FM-serien i handboll: ”Finns inte så mycket man kan göra utan spelare”

Åbo IFK:s damlag tvingas ge upp sin plats i damernas FM-serie i handboll på grund av spelarbrist. Ett tråkigt beslut, säger man från klubben – samtidigt som förbundet menar att det troligen kommer att spela färre lag i toppligan nästa säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport