Hoppa till huvudinnehåll

Varning för fuktiga ögon och gåshud: Hyllad och respekterad Andrés Iniesta gjorde sin sista match i Barcelona

Av alla Barcelonahjältar var Andrés Iniesta den mest firade.
Av alla Barcelonahjältar var Andrés Iniesta den mest firade. Av alla Barcelonahjältar var Andrés Iniesta den mest firade. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Andrés Iniesta,FC Barcelona,La Liga

Allt har sin tid. Ingenting är evigt i sportvärlden. Andrés Iniesta har hört till de tongivande spelarna i FC Barcelona i över 15 år, men på söndagskvällen gjorde han sin sista match för klubben. Barcelona vann mästerskapet men det var Iniesta som var i ljuskäglan.

I La Liga spelades den sista omgången på söndag och Barcelona, som redan i god tid säkrat sitt 25:e spanska mästerskap, avslutade säsongen genom att besegra Real Sociedad med 1–0 tack vare Philippe Coutinhos vackra distansskott.

Men som sagt: de största applåderna, det största jublet och de fuktigaste ögonen kom inte tack vare det fina målet, inte heller tack vare att FC Barcelona igen – efter en paus på två år – lyckades förvalta La Liga-mästerskapet.

Iniesta hyllas på Camp Nou.
Iniesta hyllas på Camp Nou. Iniesta hyllas på Camp Nou. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Andrés Iniesta,FC Barcelona,La Liga
Andrés Iniesta sitter ensam kvar på Camp Nou långt efter att matchen tagit slut.
Iniesta sitter ensam kvar på Camp Nous gräs långt efter att matchen tagit slut. Andrés Iniesta sitter ensam kvar på Camp Nou långt efter att matchen tagit slut. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Andrés Iniesta,FC Barcelona,La Liga

Det var Barca-ikonen Andrés Iniesta som fick de största ovationerna, inte minst när han i den 81:a minuten blev utbytt. Då var det nog inte många av de närmare 100 000 åskådarna på Camp Nou som hade användning av sin sittplats.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Också på Twitter kryllar det av tacksamma och respektfulla meddelanden med anledning av att Iniesta gjort sin sista match för klubben.

– Farväl mästaren.
– Tack för alla underbara minnen.
– Massiv respekt åt en av alla tiders bästa mittfältare.
– Iniesta – vilken hjälte. En karriär de flesta bara kan drömma om.
– Vilken karriär fast det känns som att han var lite undervärderad med spelare som Messi, Suarez och Ronaldinho omkring honom.

Iniestas fotbollskarriär lär ändå inte ta slut här, han ryktas vara på väg till någon liga i Asien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport