Hoppa till huvudinnehåll

Viktig seger för EIF B17 hemma mot EPS

EIF:s B17-pojkarnas i division 1 spelar mot Espoon Palloserua.
Jakob Gottberg (nr 17) gör 2-0 från en frispark. EIF:s B17-pojkarnas i division 1 spelar mot Espoon Palloserua. Bild: Joni Estlander Västnyland,Ekenäs,fotboll,Ekenäs IF,B17-pojkarna

Det blev 2-0 vinst och många gula kort på Centrumplan i Ekenäs på pingstsöndagen.

Espoon Palloserua stod för motståndet i en verkligen viktig match i B17-pojkarnas division 1, med EPS bara två poäng efter EIF mitt i tabellen och lika många matcher spelade.

Solen gassade på i den fortsatta värmeböljan, och domarna tillsammans med tränarna kom överens att ha extra drickpauser i mitten av bägge halvlekarna.

Dessutom hade de flesta av EIF-spelarna varit på Stafettkarneval i Åbo dagen före, så all extra vätska och vila skulle behövas.

Båda lagen inledde matchen lite osäkert med många bollförluster på mittfältet.

Några minuter in i matchen fick EPS ett farligt läge när deras anfallare kom ensam igenom på sin kant, men målvakten Albin Wasiljeff gjorde en paradräddning med foten.

Fullträff efter mållösa matcher

Småningom tog ändå EIF mera hand om matchen, och i 16:e minuten kom Jakob Gottberg loss på vänsterkanten och gav ett fint inlägg som Simon Lindholm nätade i mål från nära avstånd.

Verkligen skönt för pojkarna som gått mållösa ur de två senaste matcherna.

Några minuter senare var EPS igen farligt framme med ett inlägg, men knoppningen studsade ut från ribban.

Efter en stund var det EIF som var nära att öka på sin ledning när ett inlägg från Sami Talsi nådde anfallaren Robert Bäckman, men avslutningen gick just över ribban.

EIF var aktivare under första halvlek

Mot slutet av första halvleken fick EIF en frispark ute på högerkanten, som Robin Flink skarvade vidare i mål, men situationen flaggades som offside.

För övrigt var det EIF som var aktivare under en händelsefull första halvlek.

Man pressade högt och hindrade EPS från att öppna spelet längs marken, vilket ledde till långa bollar från målvakten, som EIF ofta lyckades ta hand om på mittfältet.

EPS satsade offensivt

Andra halvleken började i samma stil som den första slutade med EIF i förarsätet.

Efter mindre än 10 minuter spelat fick EIF en frispark utanför hörnet av straffområdet. Jakob Gottberg placerade den behärskat i främre hörnet, helt otagbar för målvakten, och EIF fördubblade sin ledning välförtjänt.

Efter det kom EPS mera in i matchen och satsade mera offensivt.

Motståndarna kom också till några bra lägen, men lyckades inte sätta bollen i mål, dels på grund av fina räddningar av Albin i målet och dels tack vare misslyckade avslut.

Domaren höll kontrollen

Typiskt för hela matchen och speciellt andra halvleken var många sena tacklingar, frisparkar och oklara situationer.

Antagligen syntes hettan och solgasset på killarna vilket resulterade i trötthet, frustration och försenade tacklingar.

Domaren lyckades ändå hålla en bra kontroll över matchen, men resultatet var hela 6 stycken gula kort åt EIF under den andra halvleken.

Till slut var det ändå EIF som tog en välförtjänt seger med 2-0 och ökade på ledningen till EPS i tabellen till 5 poäng.

Nöjd tränare

Tränaren Robert Wahlstedt var nöjd med resultatet.

- Helt ok spel. Albin spelade bra i målet och alla jobbade för laget. Väldigt skönt med en vinst efter några tunga förluster.

Hela EIF-laget tycktes nu spela på en högre nivå än i de senaste matcherna.

Speciellt starka var Robert Bäckman som började som anfallare och sedan flyttades ner på mittfältet, och Robin Flink som spelade en säker match som mittback.

Även Jakob Gottbergs insats var viktig med ett mål och en målgivande passning.

Text och bild: Jon Estlander

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.