Hoppa till huvudinnehåll

Hradecky klar för Leverkusen: ”Ett viktigt steg i min karriär”

Lukas Hradecky i Eintrachts tröja.
Lukas Hradecky kommer nästa säsong att dra på sig Leverkusens tröja. Lukas Hradecky i Eintrachts tröja. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Lukáš Hradecký,Eintracht Frankfurt

Jag är säker på att vi kommer att uppnå mycket under de kommande åren, säger landslagsmålvakten Lukas Hradecky efter att det blivit klart att Bayer Leverkusen är hans nya klubb. Hradecky har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023.

Efter tre säsonger i Eintracht Frankfurt byter Lukas Hradecky klubb. Rykten har tidigare placerat landslagsmålvakten i Bayer Leverkusen och så blir det.

Klubben bekräftar på sin webbplats att den TPS-fostrade Hradecky skrivit på för fem säsonger.

– Jag ser det som ett viktigt steg i min karriär. Leverkusen är en av de bästa klubbarna i Bundesliga, laget spelar en vacker och offensiv fotboll och spelar regelbundet ute i Europa.

– Jag vill fortsätta utvecklas på den här nivån och jag är säker på att vi kommer att uppnå mycket under de kommande åren, säger han på klubbens webbplats.

”En av ligans bästa målvakter”

Hradecky gjorde tre starka säsonger i Eintracht Frankfurt och var förra helgen med och vann den tyska cupen med klubben. Bayer Leverkusens fotbollschef Jonas Boldt är lyrisk över nyförvärvet.

– Han är en av ligans bästa målvakter. Han kommer också att bidra med stabilitet för vårt unga lag och vi ser verkligen fram emot de kommande åren, säger Boldt.

Bayer Leverkusen slutade den här säsongen på femte plats i ligan. Bernd Leno vaktade lagets mål den här säsongen men han lär vara på väg att lämna klubben.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också