Hoppa till huvudinnehåll

Inhopparen Skrabb hjälte för Norrköping – har redan bättre målsaldo än i fjol

IFK Norrköpings Simon Skrabb i duell med Sirius-spelaren Niklas Busch Thor.
Simon Skrabb har fått vänja sig vid rollen som inhoppare den här våren (arkivbild). IFK Norrköpings Simon Skrabb i duell med Sirius-spelaren Niklas Busch Thor. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Simon Skrabb

Simon Skrabb fick starta på bänken, men kom in och sänkte Sundsvall. Med en match kvar till VM-pausen har Skrabbs IFK Norrköping häng på guldstriden – och trots begränsat med speltid har Jarobekantingen gjort fler mål än under debutsäsongen.

En tredjedel av den allsvenska fotbollssäsongen är avklarad. Efter tio omgångar har Simon Skrabb passerat sin målnotering från fjolårets debutsäsong i IFK Norrköping.

I fjol missade Skrabb hela våren på grund av en skada, men fick tio starter under andra halvan av säsongen. I en av de sista matcherna öppnade han målkontot i ”Peking” mot Gif Sundsvall.

I kväll ställdes IFK Norrköping mot samma motstånd – och då var Skrabb framme igen. Jarobekantingen stötte in ett inlägg till 1–0 i den 78:e minuten och det blev också segermålet.

Det här var Skrabbs tredje fullträff under den allsvenska våren. Borta mot IFK Göteborg satte han 2–0-målet när det blev seger och senast prickade han också rätt mot Dalkurd.

Toppmöte på lördag

Skrabb, vars personbästa i allsvenskan är sju mål för Gefle 2016, har fått vänja sig vid rollen som inhoppare i år. I åtta av tio matcher har han startat på bänken.

I de tre senaste har han hoppat in efter en dryg timmes spel.

I och med kvällens triumf befäster IFK Norrköping sin position som trea i tabellen. Laget har vunnit sju av tio duster, har 22 poäng och har häng på täten när allsvenskan närmar sig VM-uppehåll.

På lördag väntar sista drabbningen före pausen. Då åker man upp till Stockholm för att möta tabelltvåan AIK som kryssade mot Häcken i kväll.

Hammarby leder allsvenskan på 25 poäng.