Hoppa till huvudinnehåll

Tågvagn sprejmålades i Karis under natten

Graffiti på väggen hemma hos Patrik Sarinko
Arkivbild. Tågvagnar har också tidigare utsatts för skadegörelse i Karis. Graffiti på väggen hemma hos Patrik Sarinko Bild: Yle/Charlotte Vainio sprejmålning

Olyckor och ofog har sysselsatt räddningsverk och polis på flera håll i Västnyland under det senaste dygnet. På onsdagen brann en husvagn i Tenala.

CMO sprejades på tågvagn

Det var vid 3.20-tiden natten till onsdagen (23.5) som en tågvagn som stod parkerad på järnvägsstationen i Karis sprejmålades. Hela sidan av tågvagnen målades med texten CMO i silverfärg på ungefär två meters höjd.

På övervakningskameran syns tre män; den första har ljus skärmmössa och mörka kläder, de två andra var klädda i skärmmössa, ljus jacka och mörka byxor.

De som vet någonting om händelsen eller har sett någonting kan kontakta Raseborgspolisen på 0295 436 250 under tjästetid eller mejla till vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Husvagnsbrand

På onsdagseftermiddagen fattade en husvagn vid Bodalsvägen i Tenala eld.

Ägaren lyckades själv släcka elden med hjälp av fyra pulversläckare. Räddningsverket berömmer ägaren för att ha agerat föredömligt.

En husvagn som är rökskadad.
Ägaren lyckades förhindra att branden spred sig utanför husvagnen. En husvagn som är rökskadad. Bild: Västra Nylands räddningsverk Västnyland,Husvagn,eldsvådor,Tenala,räddningsverk

Räddningsverket behövde enbart ta sig till platsen med en enhet.

Branden fick sin början i bilbatteriet under bänkarna.

Ingen skadades i branden.

Hjort på vägen ledde till krock

En personbil saktade in på grund av en hjort på stamväg 52 i Tenala klockan 21.40 på tisdagskvällen. En lastbilschaufför körde in i personbilen bakifrån.

Personbilens chaufför skadades, men skadorna är enligt polisens uppgifter inte livshotande. Båda fordonen fick skador.

Lastbilschauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av skada.

Såg inte cyklist

En skåpbilsförare såg inte en cyklist som tog sig över vägen på ett övergångsställe på Täktomvägen i Hangö klockan 17.15 på tisdagen. Skåpbilen kolliderade med cyklisten.

På grund av att det växer tallar vid vägen kan bilister ha svårt att de om någon rör sig på övergångsstället. Övergångsstället är inte en förlängning av en cykelväg.

Skåpbilsföraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen utreder olyckan.

Artikeln uppdaterades 23.5 klockan 17.28 med mera information om husvagnsbranden.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland