Hoppa till huvudinnehåll

Vårdbolaget Pihlajalinna vill växa - utvidgar samarbete med Fennia

Logo för Pihlajalinna och ett stetoskop och piller på en bild av hjärtfilm
Logo för Pihlajalinna och ett stetoskop och piller på en bild av hjärtfilm Pihlajalinna,Logotyp,MOT

Vårdföretaget Pihlajalinna vill vara med och dela på kakan med de övriga privata vårdbolagen då vårdreformen träder i kraft. På onsdagen kom beskedet att Pihlajalinna utvidgar sitt samarbete med Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennia.

Meningen är att producera omfattande och riksomfattande hälsovårdstjänster. Bolagen betonar snabbhet och lättillgänglighet i vården och man vill också utveckla nya koncept, heter det i pressmeddelandet.

Pihlajalinna grundades år 2001 och växte rejält i december 2012 då bolaget köpte det privata vårdbolaget Dextra. I dag är företaget börslistat.

Pihlajalinna har för avsikt att utvidga sin verksamhet till tio nya orter i Finland före vårdreformen träder i kraft.

Bolaget omsätter i dag 420 miljoner euro per år.

Förra veckan fick vi veta att Mehiläinen får ny ägare och att Terveystalo köper upp Attendos verksamhet i Finland.

 • Många västnyländska företag riskerar gå omkull

  Nästan alla företag räknar med minskad omsättning.

  Permitteringar, uppsägningar och konkurser är att vänta i Västnyland. Det visar en snabb undersökning som Västra Nylands handelskammare gjorde på måndagen (30.3) bland medlemsföretagen om hur coronaviruset påverkar verksamheten.

 • Jukolakavlen arrangeras inte i sommar – enorm ekonomisk smäll för orienteringsförbundet

  Napapiiri-Jukola arrangeras i juni 2021 i stället.

  Jukolakavlen som skulle gå av stapeln i Rovaniemi i sommar blir inte av. Orienteringsklassikern flyttas fram till sommaren 2021. För förbundet betyder det hundratusentals euro i inkomstförluster. Samtidigt betyder det att bland annat Borgå får vänta ytterligare ett år på att för första gången stå värd för Finlands största idrottsevenemang.

 • Kämpa och samtidigt vara rädd - vårdpersonal förbereder sig för den påförda arbetsplikten

  Ryker semestern när den påförda arbetsplikten tillämpas.

  Den beredskapslag som är i kraft till den 13 maj ger myndigheterna mandat att tvångsinkalla personer med vårdutbildning i åldern 18-67 år. Det finns osäkerhet om vad arbetsplikten i detalj innebär. Hoppas arbetsgivare känner ansvar, fast det mesta nu tycks vara tillåtet, säger vårdfacket Tehys representant i Jakbostadsnejden.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes