Hoppa till huvudinnehåll

Efter 13 år i NHL: Ovetjkin får äntligen spela om Stanley Cup då Washington slog Tampa Bay i game seven

Aleksandr Ovetjkin och André Burakovsky firar.
Aleksandr Ovetjkin och André Burakovsky firar. Aleksandr Ovetjkin och André Burakovsky firar. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved NHL,Aleksandr Ovetjkin,André Burakovsky

Washington Capitals är klar för NHL-final där laget kommer att möta Vegas Golden Knights. I den sjunde och avgörande matchen mot Tampa Bay var Washington bättre med 4–0.

I den avgörande konferensfinalen mot Tampa Bay inledde Aleksandr Ovetjkin målskyttet efter bara en minut. Ovetjkin bombade in ledningsmålet på passning av Jevgenij Kuznetsov.

I den andra perioden gjorde svensken André Burakovsky sina första poäng i årets slutspel då han stod för två mål och förde Washington upp i en 3–0-leding.

Den ledningen höll hela vägen och med knappt fyra minuter kvar slog Nicklas Bäckström i den sista spiken då han satt 4–0 i tom bur. Braden Holtby i Washingtons mål höll nollan för andra matchen i rad efter att ha stoppat 29 puckar.
Hoppa över Twitterpostning


Segern betyder att Washington kommer att spela i Stanley Cup-final för andra gången i klubbhistorien. För 20 år sedan förlorade laget med 0–4 i matcher mot Detroit Red Wings.

Ovetjkin jagar första mästerskapet

För Ovetjkin blir det här hans första final i NHL. Superstjärnan har spelat hela sin 13 år långa NHL-karriär i Washington och under den tiden har klubben aldrig förr tagit sig förbi den andra omgången i slutspelet.

– Helt otroligt. Jag kan inte förklara mina känslor. Jag är lycklig för killarna, för organisationen och för fansen. Äntligen! utbrast Ovetjkin efter segern.

– Jag kan inte vänta på att få spela om Stanley Cupen framför hemmapublik. Det kommer att bli galet.

Finalserien mellan Washington och Vegas inleds natten mellan måndag och tisdag.

Tampa Bay – Washington 0–4

0–1 Ovetjkin 01
0–2 Burakovsky 28
0–3 Burakovsky 36
0–4 Bäckström 56


(bilder från Viasat)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport