Hoppa till huvudinnehåll

Houston en seger från första NBA-finalen sedan 1995

Eric Gordon poängbäst i Rockets (arkivbild).
Eric Gordon poängbäst i Rockets (arkivbild). Eric Gordon poängbäst i Rockets (arkivbild). basketboll,NBA,Eric Gordon,Houston Rockets

Houston Rockets besegrade Golden State Warriors med 98–94 och leder nu matchserien med 3–2. Därmed är Houston en seger från sin första NBA-final på 23 år.

I den västra konferensfinalen i den nordamerikanska proffsbasketligan NBA möts regerande mästaren Golden State Warriors och grundseriens bästa lag Houston Rockets.

I nattens drabbning var Houston bättre med 98–94 och gick upp i en 3–2-ledning i konferensfinalen. En biljett till NBA-finalen står på spel. Houston har nu matchboll inför match nummer sex på lördag.

Avgjordes i sista minuten

Matchen var jämn och bägge lagen innehade ledningen, Houston som bäst med elva poäng, Golden State med fyra poäng. Den första quartern vanns av hemmalaget Houston med 23–17, i andra quartern var gästerna från Oakland bättre med 28–22.

Warriors drog också det längre strået i den tredje quartern med 27–26, medan det slutliga avgörandet kom först i den fjärde quartern där Rockets var bättre med 27–22. Under den sista minuten kom Golden State i kapp och låg under med bara en poäng, men hemmalaget höll ut.

Houstons bästa poängplockare var Eric Gordon med 24 poäng, Chris Paul med 20 poäng och James Harden med 19 poäng.

I Golden State var Kevin Durant effektivast med 29 poäng följt av Klay Thompson med 23 poäng och Stephen Curry med 22 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Houston Rockets har vunnit NBA-mästerskapet två gånger, 1994 och 1995. Golden State Warriors har vunnit NBA-mästerskapet tre gånger med det namnet, plus två gånger till när klubben höll till i Philadelphia fram till början av 1970-talet.

I den östra konferensfinalen möts Boston Celtics (senast mästare 2008) samt Cleveland Cavaliers (senast mästare 2016). Boston leder serien med 3–2 i matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport