Hoppa till huvudinnehåll

"Snälla pappa, ta det lugnt" – Nico Rosberg övertalade Keke att köra F1-bil igen

Keke och Nico Rosberg.
Keke och Nico Rosberg var tillbaka i varsin F1-bil. Keke och Nico Rosberg. Bild: xpbimages.com Nico Rosberg,Keke Rosberg

F1-världsmästarna Keke och Nico Rosberg förenades på banan i Monaco för att köra uppvisningsvarv. Sonen Nico fick lirka rejält med pappa för att han skulle ställa upp – och hann bli orolig i bilen. ”Han började trycka på i kurvorna.”

För första gången sedan Nico Rosberg säkrade VM-titeln i formel 1 i slutet av 2016 var han tillbaka i en racerbil i Monaco. Den här gången tillsammans med sin pappa.

Keke Rosberg – Finlands första världsmästare i F1 – satte sig i sin mästarbil från 1982, Nico i sin Mercedes från 2016. Pappa och son körde två uppvisningsvarv.

Keke och Nico Rosberg.
Här är bilarna som Keke och Nico Rosberg körde. Keke och Nico Rosberg. Bild: xpbimages.com Keke Rosberg,Nico Rosberg

Vägen till att få med pappa Keke var den tuffaste biten, säger sonen. Finländaren har inte visat upp sig speciellt mycket i offentligheten.

– Han har valt att undvika F1-världens press. Det var omöjligt att undvika det nu, så det var inte enkelt. Jag fick lov att vara strategisk, men nu är han väldigt glad att vi gjorde det. Han njöt verkligen och det är coolt, säger Nico till Autosport.

Comeback inte aktuell

Nico såg till att passera sin pappa i en kurva under varvet. På det hela taget var uppvisningsvarven en underbar upplevelse enligt Rosberg, men pappa hann börja oroa honom.

– På sista varvet började jag bli orolig när han tryckte på i kurvorna. Jag tänkte ”Snälla pappa, ta det lugnt, vi behöver bara ta oss till mål nu och så är allt okej”.

Om det var länge sedan Keke sågs i de här sammanhangen, var det också länge sedan Nico satt i en formel 1-bil. Det här är andra säsongen efter att han meddelade att karriären är över.

– När jag körde ut från depån var det som att jag plötsligt var tillbaka. Det var otroligt. Det kändes som att jag hade kunnat köra ett kvalvarv direkt efter och vara lika snabb som när jag var på topp.

Någon comeback är ändå inte aktuell för tysken.

– Efter någon minut är känslan att jag har det väldigt bra så här.