Hoppa till huvudinnehåll

Lite ljus i mörkret för SJK – Eremenko ledde laget till kryss i debuten

Alexei Eremenko Sr, SJK 2018.
Alexei Eremenkos SJK kryssade mot IFK Mariehamn. Alexei Eremenko Sr, SJK 2018. Bild: Lehtikuva Alexej Jeremenko Sr.

SJK lyckades bryta sin förlustsvit i Alexei Eremenkos första match som tränare. Laget hade mängder med målchanser hemma mot IFK Mariehamn men man fick nöja sig med en poäng.

Topptippade SJK har haft en tung start på säsongen och i måndags fick chefstränaren Tommi Kautonen sparken efter två segrar på åtta matcher. Alexei Eremenko Sr utsågs till ny tränare och i dag ledde han laget för första gången då IFK Mariehamn kom på besök till Seinäjoki.

SJK som förlorat de tre senaste matcher lyckades nu vända trenden då man fick med sig en poäng. Matchen mot IFK Mariehamn slutade 1–1.

– Det är en besvikelse. Vi hade många chanser och jag tycker att vi förtjänade segern i dag, säger Johannes Laaksonen till IS-TV.

Laaksonen första ligamål

SJK inledde matchen riktigt piggt och i den åttonde minuten kom också ledningsmålet. Johannes Laaksonen väggspelade med Vahid Hambo och drog sedan till med högerfoten från 20 meter. Skottet var otagbart för IFK:s ligadebuterande målvakt Anton Lepola.

Hemmalaget fortsatte att trycka på efter ledningsmålet och radade upp flera farliga målchanser. Jesse Sarajärvi bommade två jättelägen och även Hambo hade en riktigt bra chans men Lepola i målet var med på noterna.

Johannes Laaksonen med bollen
Johannes Laaksonen gjorde SJK:s mål i matchen. Johannes Laaksonen med bollen Bild: Matti Raivio / All Over Press fotboll,Seinäjoen Jalkapallokerho,Johannes Laaksonen,sjk

I början av den andra halvleken var Laaksonen nära att göra sitt andra mål för säsongen. Efter en frispark landade bollen hos Laaksonen i straffområdet men han skott gick klockrent i stolpen.

SJK fortsatte att skapa lägen i den andra halvleken och Lepola fick svettas rejält för att hålla siffrorna nere. Hemmalagets ineffektivitet straffade sig också då 20 minuter återstod att spela.

Efter lite kalabalik i hemmaförsvaret skickade Aleksei Kangaskolkka in kvitteringen för IFK Mariehamn och matchen slutade 1–1.

– Vi har haft det lite tungt den senaste tiden så det var bra att bryta förlustsviten. Det var nog en jämn match så oavgjort är ganska rättvist, säger Kangaskolkka.

Drama i Helsingfors

Liganykomlingen Honka såg länge ut att gå mot säsongens tredje seger då man mötte tabellettan HJK på bortaplan. Honka fick målvakten Timothy Murray utvisad tidigt i matchen men ledde trots det med 2–0 då 18 minuter återstod att spela.

Men då rasade allt. Först reducerade Klauss för HJK och minuten senare åkte Robert Ivanov ut efter två gula kort.

Med endast nio spelare på plan lyckades Esbolaget inte stå emot. Daniel O´Shaughnessy kvitterade och Moshtagh Yaghoubi satte segermålet med tio minuter kvar på klockan.

Yaghoubis första ligamål den här säsongen var läckert då han från distans fick perfekt träff med högerfoten. Tack vare dagens seger ryckte HJK i toppen av tabellen. Tvåan RoPS fick bara oavgjort mot FC Inter vilket gör att HJK nu leder med fyra poäng före Rovaniemilaget.

Resultat:

FC Inter – RoPS 3–3
13 min 0–1 Filip Ivanovski
18 min 0–2 Filip Ivanovski
33 min 1–2 Mikko Kuningas
50 min 2–2 Timo Furuholm
78 min 3–2 Timo Furuholm
90 min 3–3 Lucas Lingman

Publik: 1914

FC Lahti – VPS 1–1
50 min 1–0 Artem Viatkin
62 min 1–1 Juha Hakola

Publik: 2250

HJK – FC Honka 3–2
11 min 0–1 Macoumba Kandji
72 min 0–2 Jatuli Laevuo
74 min 1–2 Klauss
78 min 2–2 Daniel O´Shaughnessy
80 min 3–2 Moshtagh Yaghoubi

Publik: 5620

Ilves – TPS 2–0
63 min 1–0 Marius Noubissi
90 min 2–0 Issa Thiaw

Publik: 3312

KuPS – PS Kemi 2–3
32 min 0–1 Juho Mäkelä
42 min 0–2 Iiro Vanha
48 min 1–2 Hamed Coulibaly
62 min 2–2 Rasmus Karjalainen
90 min 2–3 Juho Mäkelä

Publik: 2560

SJK – IFK Mariehamn 1–1
8 min 1–0 Johannes Laaksonen
70min 1–1 Aleksei Kangaskolkka

Publik: 3822

Läs också

Nyligen publicerat - Sport