Hoppa till huvudinnehåll

Perparim Hetemaj till Yle: ”Spelar tre år till på toppnivå – sedan återvänder jag till Finland”

Perparim Hetemaj
Hejdå, Verona – hallå, Genua? Perparim Hetemaj vill fortsätta karriären i Italien. Perparim Hetemaj Bild: All Over Press hetemaj,fotboll,Perparim Hetemaj

En sak är säker: ”Perpa” har gjort sitt i Chievo Verona. Men var karriären fortsätter är ännu osäkert – men senast om tre år kommer mittfältarrivjärnet att flytta tillbaka till fotbollsligan. Möjliga adresser: HJK och SJK.

Efter en sju år lång sejour är Perparim Hetemajs tid i Chievo Verona ute. Kontraktet löper ut i slutet av juni och i nuläget ser parterna inte ut att förlänga.

Hetemaj har i spekulationer förts till Serie A-konkurrenten Genoa CFC, men det vill mittfältaren inte bekräfta.

– Det finns inget att berätta i nuläget. Jag återvände till Finland för några dagar sedan och nästa vecka tar jag itu med framtiden. Jag har inte bråttom, säger Hetemaj, som gästade Yles morgon-tv.

– Målet är ändå att stanna i Italien, tillägger han.

Före sejouren i Chievo spelade Hetemaj för Brescia. Den senaste säsongen var mittfältarens bästa i Italien så här långt – utöver att ibland få axla ansvar som lagkapten stod 30-åringen för sitt målrekord i Serie A.

– Men det krävdes inte direkt mycket för att slå rekordet, skrattar Hetemaj, som stod för tre mål i den italienska toppligan den gångna säsongen.

Destination: Helsingfors eller Seinäjoki

Hetemaj avrundade sin landslagskarriär i samband med VM-kvalet och mittfältaren avslöjar att han redan planerat för framtiden. Målet är att återvända till Finland och fotbollsligan redan om några år.

– Jag vill spela på toppnivå ännu tre år, men sedan återvänder jag till Finland. Förstås måste man hålla hög klass för att spela i Finland också, men målet är att avsluta karriären med ett FM-guld, berättar Hetemaj.

HJK-fostrade Hetemaj sticker inte heller under stol att en flytt tillbaka till ”Klubi” är högt uppe på önskelistan, men det finns andra alternativ också.

– Vi måste ta en närmare koll på vilka lag som dominerar om tre år, skrattar Hetemaj.

– Helt konkret finns alternativen i huvudstadsregionen eller så SJK, där min bror spelar, tillägger han.

Artikeln baserar sig på Yle Urheilus Perparim Hetemaj aikoo vaihtaa kesällä seuraa: "Tarkoitus pelata kolme vuotta kovalla tasolla ja sitten lopettaa ura Suomen mestaruuteen" av Joska Saarinen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport