Hoppa till huvudinnehåll

Amirkhani tillbaka som vinnare – besegrade Jason Knight efter domarröster

Makwan Amirkhani i ringen 2016.
Makwan Amirkhani vann sin comebackmatch. Makwan Amirkhani i ringen 2016. Bild: Paul Jacobs/WENN.com Ultimate Fighting Championship,mixed martial arts,Makwan Amirkhani

MMA-fajtern Makwan Amirkhani tog sin fjärde seger i UFC då han besegrade Jason ”The Kid” Knight på söndagskvällen i Liverpool. Jag var borta i ett år men nu är jag tillbaka, sade Amirkhani efter matchen.

Makwan ”Mr. Finland” Amirkhani har inte gått en match sedan förlusten mot Arnold Allen för över ett år sedan. Men i kväll var han tillbaka i hetluften då han mötte Jason ”The Kid” Knight under UFC-galan i Liverpool.

Det blev en jämn match som Åbofajtern Amirkhani till slut vann med 2–1 efter domarröster.

– Jag var borta i över ett år men nu är jag tillbaka. Tack Liverpool, jag är säker att ni gillade det här, sa Amirkhani i sin segerintervju.

Knight var vassare i den första ronden men enligt Amirkhani var det precis så han ville ha matchen. I den andra och den tredje ronden var det sedan han som hade mest krafter kvar.

– Jag visste vilken plan han skulle ha. Jag väntade till den andra ronden där jag visste att jag skulle få fördel, säger Amirkhani.

Amirkhanis saldo i UFC är nu fyrar segrar och en förlust. Nu blickar han mot nästa match.

– Nu vill jag möta möta Cub Swanson, säger han.

Läs också