Hoppa till huvudinnehåll

Magisk vändning av Golden State – forcerade fram en sjunde match mot Houston

Klay Thompson firar.
Klay Thompson var matchens vassaste lirare. Klay Thompson firar. Bild: John G. Mabanglo / EPA / All Over Press Golden State Warriors,Klay Thompson

Konferensfinalerna i NBA har visat sig bli högdramatiska. Efter att Cleveland tvingat Boston till en avgörande ”game seven” lyckades också de regerande mästarna med ryggen mot väggen – efter att ha legat under halvvägs in i matchen.

51–61 efter den andra perioden – men till slut stod det 115–86 till Golden State Warriors i den sjätte konferensfinalsmatchen mot Houston Rockets. En usel inledning, där Golden State som värst låg 17 poäng efter, följdes upp av pur dominans.

– Jag kan inte förklara varför vi spelar så här, det är bara vad vi verkar göra, summerar Golden State-tränaren Steve Kerr efter matchen enligt AP.

Det var Klay Thompson som agerade matchhjälte för de regerande NBA-mästarna i Oakland under natten till söndag finsk tid. Thompson noterades för 35 poäng i matchen.

– Man kan väl säga att jag föddes för att göra det här. Jösses vad det känns bra, säger Thompson.

– Jag ville inte avsluta säsongen ännu. Vi ville ha en "game seven" så otroligt mycket, tillägger han.

"Har ännu en matchboll kvar"

Houston Rockets skäggigaste stjärna, James Harden, noterades i sin tur för 32 poäng men nollades så gott som totalt då matchen avgjordes i den tredje perioden.

– Vi är ännu självsäkra. Vi har en matchboll kvar och den måste vi förvalta, konstaterar Harden efter matchen.

Chris Paul, som varit Houstons främsta stjärna i konferensfinalerna så här långt, tvingades stå över matchen på grund av en skada. Iställte fick "CP3" följa med hur korthuset kollapsade från bänken.

– Han är en så otroligt stor del av allt vi gör. Bara att ha honom på bänken hjälpte oss i dag, säger Houston-tränaren Mike D'Antoni.

Matchseriens sjunde match spelas i Houston under natten till tisdag finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport