Hoppa till huvudinnehåll

Montpellier vann Champions League: ”Ofattbar och fin prestation”

Montpellierspelare jublar
Montpellier fick jubla. Montpellierspelare jublar Bild: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL handboll,Montpellier AHB

Montpellier har för andra gången i klubbens historia korats till mästare i handbollens Champions League. Montpellier besegrade Nantes i den helfranska finalen med sex bollar.

För tredje året i följd har handbollens Champions League fått en överraskningsvinnare. Det stod klart redan på lördagen då Nantes och Montpellier säkrade sina finalplatser på PSG:s och Vardars bekostnad.

I finalen blev det till slut Montpellier som drog det längre strået. Montpellier vann finalen mot Nantes med 32–26.

– Det är en helt ofattbar och fin prestation. Det finns många riktigt bra lag med i Champions League. Det är helt rättvist att Montpellier vinner.

– Vi ser en mästare som inte hör till topp tio då det gäller budget. Det är fantastiskt fint och det är idrotten som vinner, säger Yle Sportens expert Ken Sirenius.

Ett lag på plan i slutskedet

Montpellier ledde med tre bollar i paus men den ledningen tappade man då drygt tio minuter återstod att spela. Men Montpellier lät sig inte nedslås av att Nantes fick kontakt och under slutskedet av matchen fanns det bara ett lag på plan.

Montpellier gjorde ett sista avgörande ryck och då två och en halv minut återstod att spela ledde laget med fem bollar. Ludovic Fabregas och Diego Simonet var målgladast i mästarlaget med sex fullträffar var.

– Montpellier var mentalt starka och rubbades inte av att Nantes åt upp försprånget. Montpellier lade in en ny växel och bara körde på, säger Sirenius.

Montpellier är den enda franska klubben som vunnit Champions League/Europacupen. Laget vann turneringen även säsongen 2002–03.

I bronsmatchen besegrade PSG Vardar med 29–28.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport