Hoppa till huvudinnehåll

Kärpäts kalasvärvning: Juniorlejonens talangmaskin klar för spel i FM-ligan

Juniorlöftet Aleksi Heponiemi i Florida Panthers röda speltröja.
Aleksi Heponiemi är NHL-draftad av Florida Panthers. Juniorlöftet Aleksi Heponiemi i Florida Panthers röda speltröja. Bild: AFP / Lehtikuva. Aleksi Heponiemi,ishockey,Florida Panthers

De regerande FM-ligamästarna Kärpät presenterade på måndagen ett nyförvärv som heter duga. 19-årige juniorlöftet Aleksi Heponiemi är nämligen klar för spel i Uleåborg efter magiska insatser i den kanadensiska juniorligan WHL.

Säsongen 2016-2017: 86 poäng på 72 matcher.

Säsongen 2017-2018: 118 (!) poäng på 57 matcher.

Hockeylivet ler åt Juniorlejonens löfte Aleksi Heponiemi just nu. Idag står det nämligen klart att anfallaren är klar för spel i Kärpät två år framöver.

– Aleksi är en spelskicklig och kreativ anfallare som besitter de moderna verktygen. Han är tack vare sina specialkunskaper precis en sådan spelare som kommande säsongs lag behövde. Han har spelat med hård poängtakt i Nordamerika och nu är säkert rätt tid för Aleksi att börja spela mot män. Vi väntar ivrigt på att få Aleksi till Kärpät-tröjan, säger Kärpäts GM Harri Aho på klubbens webbplats.

Heponiemi vann WHL (Western Hockey League) med sitt Swift Current Broncos senaste säsong och fick därmed delta i finalturneringen Memorial Cup, som spelas mellan vinnarna av de nordamerikanska juniorligarna. Väl där förlorade Broncos alla sina matcher.

Därtill fick Heponiemi motta Brad Hornung Trophy som ges till den mest gentlemannamässiga spelaren i WHL. Det var första gången i historien som priset tilldelades åt en europeisk spelare.

Heponiemi draftades av Florida Panthers i andra rundan i NHL-draften år 2017.