Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Flickor har högre medelvitsord i studentexamen, Italien har svårt att få ihop en regering och Finlands flagga fyller hundra år

Finlands flagga.
Finlands flagga. Bild: Yle/Jonas Blomqvist Finland,flaggdag

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Inrikes:

Bland vårens studenter hade flickorna ett högre vitsord i totalt trettio studentprov av fyrtio. I sextio procent av skolorna var flickornas medeltal i de fyra obligatoriska ämnena högre än pojkarnas. Lång matematik och kemi hör till de få ämnen där pojkarna hade högre vitsord våren 2018.

Försäljningen av sommarblommor har kommit igång tidigare i år eftersom det blivit så pass hett så snabbt. Det varma vädret kan ändå leda till att folk inte orkar hålla på och peta i jorden utan hellre tillbringar tid på stranden eller reser bort. Det viktigaste just nu är att vattna vattna och vattna.

Ett stort grattis till dagens jubilar, Finlands flagga som firar hundra år i dag!

Utrikes:

Det är knepigt att få ihop en regering i Italien. Premiärministerkandidaten Giuseppe Conte har kastat gett upp sina försök att bilda regering.

Ungefär tre veckor efter sitt senaste sjukhusbesök ärUSA:s före detta president George HW Bush tillbaka på sjukhus. Enligt hans talesman Jim McGrath lider han av lågt blodtryck och utmattning.

Vädret:

Det är rätt soligt i hela landet i dag. Endast i norra Lappland kan det förekomma regnskurar.

Temperaturen på dagen, 22 till 25 grader, i norra Lappland och nära kusten lokalt lägre.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes