Hoppa till huvudinnehåll

Pargas social- och hälsovårdsdirektör har sökt ett nytt jobb - väldigt besviken på hur medierna har behandlat henne

Paula Sundqvist, Social-och hälsovårdsdirektör i Pargas
Paula Sundqvist, social-och hälsovårdsdirektör i Pargas. Paula Sundqvist, Social-och hälsovårdsdirektör i Pargas Bild: Yle/Johanna Ventus social- och hälsovårdsdirektör social- och hälsovårdsdirektör i pargas

Turerna inom barnskyddet i Pargas har varit många det senaste året. Nu har stadens social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist sökt ett nytt jobb på annan ort.

Barnskyddet i Pargas har tidigare i år fått kritik från flera håll och på måndagen möttes Pargas stadsstyrelse för att diskutera stadsdirektör Patrik Nygréns planer kring hur social- och hälsovården ska omorganiseras.

- Social- och hälsovårdsdirektör Paula Sundqvist har sökt ett nytt jobb på annan ort. Det meddelade hon på kvällens möte. Hon har inte gjort något tjänstefel, men det handlar om en förtroendekris, säger stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP) till Yle Åboland.

- Stadsdirektören ska nu utreda en eventuell förflyttning för henne inom staden, men vad hon sedan väljer att göra är en annan sak.

Väldigt besviken på medierna

Under mötet var Paula Sundqvist enligt Mikael Holmberg väldigt besviken på hur medierna har behandlat henne.

- Hon redogjorde för sin syn på krisen inom barnskyddet och sade samtidigt att hon var djupt sårad och kränkt över hur medierna har behandlat henne. Hon beskrev det hela som en klappjakt.