Hoppa till huvudinnehåll

Se hur en heroisk ung immigrant räddade barn som hängde från balkong – nu får ”spindelmannen” franskt medborgarskap och medalj

Den 22-årige immigranten Mamoudou Gassama har blivit ett fenomen i Frankrike efter en spontan räddningsinsats i Paris under helgen.

Tidningen Le Parisien skriver att Gassama såg en folksamling utanför ett höghus i staden. Ett fyraårigt barn hängde på utsidan av ett balkongräcke på fjärde våningen.

Gassama gick genast till handling. En video där han räddar barnet hade på måndag förmiddag över en miljon visningar på Twitter.
Gassama klättrar upp till fjärde våningen på en halv minut och lyfter upp barnet i säkerhet på insidan av balkongräcket.

Hoppa över Twitterpostning

- Jag gjorde det för att det var ett barn. Jag klättrade… Tack Gud att jag räddade honom, skrev Le Parisien.

Borgmästaren i Paris Anne Hidalgo har lovordat Gassama på Twitter och har också ringt upp och tackat honom personligen.

Hoppa över Twitterpostning

Hidalgo säger att Gassama sade att han hoppas skapa sig ett liv i Frankrike och Hidalgo sade att Gassama är ett föredöme för alla medborgare och att staden Paris vill hjälpa honom att slå sig ned i Frankrike.

Flera franska medier rapporterar att under ett möte med landets president Emmanuel Macron tilldelades 22-åringen franskt medborgarskap och en guldmedalj för sin hjälteinsats.

Fyraåringens pappa hade lämnat honom ensam hemma. Polisen har förhört honom och han ska vara i rätten i dag, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Källor: Reuters, AFP, SVT

Läs också