Hoppa till huvudinnehåll

Ljus i mörkret efter blytunga säsongen – Kontinen/Peers enkelt vidare i Paris

John Peers och Henri Kontinen jublar.
John Peers och Henri Kontinen fick en fin start i Paris. John Peers och Henri Kontinen jublar. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Henri Kontinen och John Peers har haft en bedrövlig start på tennisåret. Franska öppna har aldrig varit en favorit för duon, men i första omgången gick det lekande lätt.

Henri Kontinen och John Peers fick en perfekt start på säsongens andra grand slam-turnering. Ilja Ivasjkan och Karen Hatsjanov kunde inte bjuda på något vidare motstånd i dubbelturneringen.

Finländaren och australiern avancerade till andra omgången i två raka set. Sifforna skrevs 6–3, 6–2 för det tredjeseedade paret och nu väntar bosnierna Mirza Basic och Damir Dzumhur.

Det betyder att Kontinen/Peers redan har tagit sig längre än i fjol. Då blev det stryk direkt i duons historiskt sett svåraste turnering. Paret har aldrig tagit sig förbi andra rundan.

Kontinen/Peers försöker väcka liv i en säsong som har börjat riktigt svagt. Efter turneringsvinsten i Brisbane i januari har de inte lyckats vinna två matcher i någon turnering.

Nadal vidare i tre raka

I singelturneringen tog sig Rafael Nadal vidare till andra omgången utan problem. Mötet med Simone Bolelli avbröts i måndags på grund av regn, men i dag satte Nadal punkt för matchen.

Den spanske världsettan vann med 6–4, 6–3, 7–6. I tredje set pressade Bolelli honom ordentligt.

– Jag fick slita rejält, men det var ett bra test. Simone hade många lägen och var väldigt aggressiv, säger Nadal enligt nyhetsbyrån AFP.

Nadal är klar favorit till herrtiteln i Paris. Han har imponerat under grussäsongen och är alla tiders grusspelare. Spanjoren jagar sin elfte titel i Franska öppna.

I damturneringen gjorde tidigare världsettan Serena Williams comeback i grand slam-sammanhang efter barnafödande. Hon slog tjeckiskan Kristyna Pliskova i två raka set och tog en seger i första grand slam-matchen sedan Australian Open-finalen 2017.

Läs också