Hoppa till huvudinnehåll

Grupperna till U19-EM lottades i Vasa – Finland ställs mot Italien i öppningsmatchen

Saku Ylätupa.
Saku Ylätupa i en träningsmatch mot Portugal i höstas. Saku Ylätupa. Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press Saku Ylätupa,U19-Europamästerskapet i fotboll för herrar

Finland möter Portugal, Norge och Italien i gruppskedet av U19-EM som arrangeras i Seinäjoki och Vasa på sommaren. Turneringen spelas den 16–29 juli.

England försvarar Europamästerskapet medan Finland nu kommer att vara med för första gången i U19-EM. I fjol fick England lyfta bucklan efter att ha besegrat Portugal med 2–1 i finalen i Georgien.

I lottningen som ordnades i Vasa lyckades Finland undvika ett möte med de regerande mästarna då England lottades till Grupp B och Finland redan på förhand var placerat i Grupp A.

Grupp AGrupp B
FinlandTurkiet
PortugalUkraina
NorgeFrankrike
ItalienEngland

Finland öppnar turneringen mot Italien i Vasa måndagen 16.7, Norge står för moståndet i Seinäjoki torsdagen 19.7 och gruppskedet avslutas i Vasa med en match mot Portugal söndagen 22.7.

Italien vann silver för två år sedan och firade mästerskap senast år 2003.

Gruppernas två bästa lag avancerar till semifinalerna. Grupptreorna gör sinsemellan upp om turneringens femte placering som garanterar en plats till nästa års U20-VM.

EM-finalen spelas den 29 juli (ingen bronsmatch).

Juha Malinen är fotbollstränare.
Finlands lag tränas av Juha Malinen. Juha Malinen är fotbollstränare. Bild: Matti Raivio / All Over Press Fotbollsligan,Rovaniemen Palloseura,Juha Malinen