Hoppa till huvudinnehåll

Mexiko hälsar Trump: "Mexiko kommer aldrig att betala för en mur. Inte idag, inte någonsin."

Mexikos president Enrique Peña Nieto höll ett tal i Acapulco den 25 maj.
Mexikos president Enrique Peña Nieto höll ett tal i Acapulco den 25 maj. Mexikos president Enrique Peña Nieto höll ett tal i Acapulco den 25 maj. Bild: EPA-EFE/Mexican Presidency Enrique Peña Nieto

USA:s president Donald Trump lovade än en gång vid ett massmöte för sina anhängare att Mexiko kommer att betala för gränsmuren. Han fick svar på tal av Mexikos president Enrique Peña Nieto.

Trump åkte till Nashville Tennessee på tisdag kväll som ett led i republikanernas försök att mota demokraterna i det kommande mellanårsvalet i november.

Han var där för att visa sitt stöd för republikanen Marsha Blackburn, som siktar på en plats i senaten.

Men Trump hann tala om mycket annat. Bland annat om hur USA nu igen respekteras världen över, tackvare Trump som inte bockar och bugar för omvärlden.

Trump  talade inför entusiastiska anhängare i Nashville, Tennessee på tisdag kväll.
Trump talade inför entusiastiska anhängare i Nashville, Tennessee på tisdag kväll. Trump talade inför entusiastiska anhängare i Nashville, Tennessee på tisdag kväll. Bild: EPA-EFE/RICK MUSACCHIO Donald Trump

Så kritiserade han Mexiko för att inte stoppa den olagliga invandringen till USA.

- De gör absolut ingenting för att stoppa människor som kommer genom Mexiko från Honduras och alla de här andra länderna. De gör ingenting för att hjälpa oss. Men de kommer att betala för muren och de kommer att glädjas åt det, sade Trump till sina entusiastiska anhängare.

De kommer att betala för muren och de kommer att glädjas åt det.

Mexikos president Enrique Peña Nieto har sagt det tidigare, men den här gången var han snabbt ute på Twitter med en personlig hälsning till Trump.

"Nej. Mexiko kommer aldrig att betala för en mur. Inte i dag, inte någonsin. Vänliga hälsningar, Mexiko (vi allihop)".

Källor: AP, Reuters, Twitter