Hoppa till huvudinnehåll

Neziri igen en hundradel från EM-gränsen – ”Rekordtiderna kommer nog”

Nooralotta Neziri.
Nooralotta Neziri tror på en bra säsong. Nooralotta Neziri. Bild: EPA nooralotta neziri

Häcklöparen Nooralotta Neziri var trea i Polen med exakt samma tid som i helgens säsongspremiär. Tiden 13,26 är bara en hundradel från EM-gränsen.

Nooralotta Neziris säsongstart har varit hoppingivande men EM-gränsen låter ännu vänta på sig. Efter att ha öppnat säsongen med en seger i Tammerfors för några dagar sedan slutade hon trea i Polen.

Klockan stannade på 13,26 i båda tävlingarna. EM-gränsen är 13,25.

I Polska Bydgoszcz blåste motvinden 1,2 meter per sekund. Segern gick till hemmalöparen Klaudia Siciarz som löpte nytt personbästa 13,15.

Neziri slutade trea med samma tid som tvåan Karolina Koleczek vars säsongsbästa är 12,91.

– Som helhet var det ett bra lopp. Om jag får löpa i bra förhållande tror jag på en tid under 13 sekunder, säger Neziri i Yle Urheilus intervju.

Neziri har aldrig förr noterats för lika snabba tider i sina första tävlingar som hon gjort i år. Att hon missat EM-gränsen tar hon inge stress över.

– Jag är inte alls orolig över den här säsongen. Nu väntar jag bara på att allt ska klaffa, på en bra vind och en bra tävling. Rekordtiderna kommer nog igen.

Neziris finländska rekord på 100 meter häck är 12,81 från Kuortane i juni 2016. EM i Berlin går av stapeln 7–12 augusti.