Hoppa till huvudinnehåll

Säsongsbästa av Saga Andersson – EM-gränsen ännu för knepig

Stavhopparen Saga Andersson under ett träningspass i Kvarnbäcken.
Saga Andersson hoppar stabilt i tävling efter tävling. (arkivbild) Stavhopparen Saga Andersson under ett träningspass i Kvarnbäcken. Bild: Yle/Kristian Karlsson Saga Andersson,friidrott,stavhopp,stavhoppare

Stavhopparen Saga Andersson har hittat en stabil form och hoppade för nionde gången i år över 430. Andersson klarade 435 i Hyvinge vilket är inhemskt årsbästa utomhus.

Esbo IF-idrottaren tog en överlägsen seger i Hyvinge där Jatta Salmela från Vasa IS slutade tvåa med 385.
18-åringen gjorde sedan tre hyfsade försök på EM-gränsen 445 men den höjden var för mycket.

– Jag hade tillräckligt med höjd i mina hopp på 445, men då det är EM-gränsen började jag fokusera för mycket på ribban. Jag fokuserade inte tillräckligt på min teknik, säger Andersson i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Andersson satsade på en ansatslöpning med 14 steg istället för 16.

– Hoppen kändes bättre och jag lyckades genomföra dem bättre än i mina tidigare tävlingar. 16 steg passar inte riktigt ännu min teknik.

Saga Anderssons personbästa är 442 som hon hoppade Tammerfors i augusti förra året.