Hoppa till huvudinnehåll

Finlands handbollsdamer föll mot Polens B-lag – ”Väldigt svårt i anfallet”

Finland-Slovakien 9.3.2016
Johanna Hilli gjorde fyra mål mot Polen (arkivbild). Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta yle sporten,handboll,Finlands damlandslag i handboll

Finland kunde inte rå på Polens B-landslag då lagen drabbade samman i en träningsmatch i Sjundeå. Chefstränaren Tommy Suoraniemi var nöjd med försvaret men i andra ändan blev det tungt.

Under den första halvleken lyckades Finland bra i försvaret och hängde hyfsat bra med i de fysiskt starkare polska spelarnas fart. Vid paus hade gästerna ändå dragit upp en lucka och ledde med 12–8.

Framåt gick det inte vägen idag och då 60 minuter spelats skrevs Polens segersiffror 25–15. Johanna Hilli var Finlands bästa målskytt med fyra fullträffar.

– Vi spelade bra försvar i över 40 minuter. Men det var väldigt svårt i anfallet, säger chefstränaren Tommy Suoraniemi.

– Motståndarna var fysiskt starka och stora tjejer. De hade några spelare som varit med också i A-landslaget och Polen är ju en bra handbollsnation.

Från det egna laget vill Suoraniemi lyfta fram målvakten Jenna Peltola som gjorde en bra match.

– Hon spelade fint speciellt i första halvleken där hon hade elva räddningar. Hon visade fina internationella takter.

Finland och Polen möts igen imorgon. Den matchen spelas i Britas med start klockan 17.30.

– Jag hoppas att vi hittar det positiva försvarsspelet också i den andra matchen. Anfallsspelet måste vi titta på. Förhoppningsvis får vi igång kontringsspelet och kan göra några enkla mål.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport