Hoppa till huvudinnehåll

Irriterad Haula osams med domarna – kunde inte förstå sin tvåminutare och blev utkörd på slutet

Erik Haula kämpar om pucken tillsammans med David Perron.
Erik Haula kämpar om pucken tillsammans med David Perron. Erik Haula kämpar om pucken tillsammans med David Perron. Bild: Marc Sanchez/Icon Sportswire/All Over Press Erik Haula

Erik Haula i Vegas drog på sig 17 utvisningsminuter i den andra finalmatchen mot Washington. Finländaren var upprörd över att både han och Nicklas Bäckström blev utvisade i en sekvens där Haula höll på att åka i väg från svensken. Han trycker upp handsken i ansiktet och drar ner mig på isen och efter det åker vi båda ut, analyserade Haula.

Efter matchen snackade Haula med finsk media.

– Jag orkar inte ta ställning till domsluten.

I andetaget därpå utvecklar han ändå sin syn på domararbetet och situationen där duellen med Nicklas Bäckström i Washington Capitals resulterade i två tvåminutare.

– Jag var betydligt snabbare och på väg förbi honom. Då trycker han upp handsken i ansiktet och drar ner mig på isen. Efter det åker vi båda ut. Jag inte kan förstå varför.

Se situationen på Twitter.

Utebliven straff och misslyckat powerplay

Haula ville också ha en straff strax därefter då Dimitri Orlov drog ner Ryan Carpenter. Vegas Golden Knights fick nöja sig med ett powerplay.

– Det är väl svårt att blåsa straff.

I början av den tredje perioden fick Vegas spela med fem mot tre i en minut – utan utdelning.

– Det handlar om så lite. Det är besvärligt att uttala sig om femtrean då jag inte själv var på isen. Jag har ingen lust att utvärdera lagkamraternas insats.

"Ett rejält slagsmål"

Efter slutsignalen blev en frustrerad Haula utkörd då han drog på sig en 5+10-minuters utvisning.

– Den här matchen var ett rejält slagsmål, sade Vegasanfallaren.

Finalserien står nu 1–1 och fortsätter med två matcher i Washington.

– Vi tittar oss i spegeln, sätter oss i morgon på planet och spelar bättre på lördag, avslöjade Haula om Vegas framtidsplaner.

Läs mera:

Storspelande Holtby prisades för sin enastående räddning – slutspelets poängetta tacklades och tvingades utgå

Efter NHL:s andra finalmatch handlade eftersnacket om Braden Holtbys otroliga parad i slutet av matchen då målet gapade tomt för Vegas Alex Tuch. Washington vann matchen med 3–2 men fick måhända betala ett högt pris. Jevgenij Kuznetsov utgick i den första perioden efter Brayden McNabbs tackling och återvände aldrig till isen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport