Hoppa till huvudinnehåll

Kontinen och Peers har börjat vinna igen – karriärens bästa prestation i Franska öppna

John Peers och Henri Kontinen, våren 2017.
John Peers och Henri Kontinen har vunnit två matcher i rad för första gången på länge. John Peers och Henri Kontinen, våren 2017. Bild: Buzzi / All Over Press Henri Kontinen,John Peers

Efter en dyster vår är Henri Kontinen och John Peers tillbaka på vinnande vägar. Nu har duon tagit sig vidare till den tredje omgången i Franska öppna för första gången.

Franska öppna har varit den svåraste Grand slam-turneringen för Kontinen som aldrig förr tagit sig förbi den andra omgången. I år är han med bland de 16 bästa för första gången i Paris.

Idag tog Kontinen/Peers en enkel seger då duon besegrade bosnierna Mirza Basic och Damir Dzumhur i två raka set med siffrorna 6–1, 6–2.

Kontinen och Peers dominerade från början till slut och matchen var över på bara 42 minuter.

I den tredje omgången väntar italienska paret Andreas Seppi och Daniele Braccali. Braccali ligger så lågt som på 1182:a plats i dubelrankingen medan Seppi som är mer känd som singelspelare ligger på 314:e plats i dubbelrankingen.

Seppis singelranking är 50 och som bäst har han varit 18:e.

Kan klättra på världslistan

Kontinen/Peers inledde säsongen med att vinna en turnering i Brisbane men efter det har resultaten varit väldigt svaga. Duon lyckades inte ta två raka segrar en enda gång under våren förrän nu.

Under den mörka perioden tappade Kontinen och Peers flera placeringar i världsrankingen. Kontinen som var etta ännu på hösten inledde den här säsongen från tredje plats men har nu trillat till åtta i ATP dubbelrankingen.

Peers som har spelat en turnering utan Kontinen ligger på sjunde plats.

Om den vinnande trenden i Paris får fortsättning har Kontinen och Peers ändå goda förutsättningar att klättra i rankingen då de inte har några poäng att försvara.

I fjolårets Franska öppna förlorade paret nämligen redan i den första omgången.

Bob och Mike Bryan som ligger framför Kontinen och Peers på världslistan har dessutom redan slagits ut ur årets Franska öppna.

Läs också