Hoppa till huvudinnehåll

Serena Williams överlevde tufft test – vidare till tredje omgången i Franska öppna

Serena Williams.
Serena Williams jagar sin 24:e Grand slam-seger. Serena Williams. Serena Williams,tennis,Franska öppna

Serena Williams som spelar i sin första Grand slam-turnering efter mammaledigheten pressades hårt av Ashleigh Barty. Oseedade Williams tappade första set men lyckades ändå vända och marscherar vidare.

17-seedade Barty vann det första setet med 6–3 och såg stark ut också i början av det andra. Williams kom ändå igång och lyckades tända kämpaglöden med några högljudda rop.

Andra setet gick till Williams med 6–3.

I det avgörande setet bröt Williams tidigt och lyckades hålla ledningen ända till slut. Segersiffrorna skrevs 3–6, 6–3, 6–4.

– Efter det första setet tänkte jag att jag måste kämpa hårdare. Efter det kom Serena fram, sade Williams med ett skratt i intervjun direkt efter matchen.

Få matcher i år

Williams som födde sitt första barn i fjol återvände till tävlingsbanorna i våras men har spelat väldigt sparsamt. På grund av den långa frånvaron har hon rasat i rankingen och är inte seedad i Franska öppna.

I mars deltog Williams i två Mastersturneringar i USA. I Indian Wells vann hon två matcher innan förlusten mot storasystern Venus, men i Miami åkte hon ut direkt.

Efter det har Serena inte tävlat och spelade inga förberedande grusturneringar. I sina två matcher i Franska öppna har hon visat att serven fortfarande är ett grymt vapen men annars är hon spelmässigt inte på samma nivå som tidigare, i alla fall ännu.

I den tredje omgången möter Williams den elfteseedade tysken Julia Görges.