Hoppa till huvudinnehåll

Kaj Hagman lämnar Sjundeå efter fem år vid rodret – tar över som tränare för GrIFKs handbollsherrar

Kaj Hagman.
Kaj Hagman har gjort sitt i SIF. Kaj Hagman. Bild: Yle/Janne Karinkanta Sjundeå IF,handboll,kaj hagman

Ligafyran Grankulla IFK får en ny chefstränare. Klubben meddelar att Kaj Hagman kommer att ta över som lots för klubben med ett kontrakt av modell 2+1 år. Själv hoppas Hagman på ”Eye of the tiger”-mentalitet.

Årets tränare anno 2013-14 ska nu lotsa Grankulla IFK till framgång. I ett pressmeddelande på sina webbsidor meddelar GrIFK att Hagman skrivit på för två år med en option för ytterligare ett år i klubben.

38-åringen hann före flytten lotsa Sjundeå IF i fem år.

I pressmeddelandet påpekar GrIFK:s ordförande Kristoffer Aspelin att valet föll på Hagman eftersom han har förmågan att utveckla lagets egna juniorer – vilket också är föreningens mål.

– Tränaren måste kunna lotsa laget så bra som spelarmaterialet tillåter, och vi tror att Hagman kan göra just det, säger Aspelin.

– Vi tror starkt på att jobba med det egna juniorarbetet och våra årskullar 2001-05 är riktigt duktiga. Målet är att ligatruppen består av så gott som egna juniorer om några år, tillägger han.

Satsar på lagandan

Enligt klubben kommer Hagman också att vara inblandad i A- och B-juniorernas verksamhet.

Hagman själv säger i pressmeddelandet att han litar på bra laganda och "Eye of the tiger"-mentalitet i spelet.

Som aktiv spelare hann Hagman spela dryga 400 matcher och stå för över 1200 mål i BK-46, SIF och EIF. Utöver framgångarna på klubbnivå fick Ekenäsbördige Hagman också representera landslaget fyra gånger.

GrIFK meddelade tidigare att man värvat Anthony Hellakoski från Atlas till ligatruppen 2018-19.

Läs också