Hoppa till huvudinnehåll

Brasilien håller andan när Neymar gör efterlängtad comeback: ”Kommer att spela”

Neymar är fotbollsstjärna.
Neymar är omåttligt populär i Brasilien. Neymar är fotbollsstjärna. Bild: EPA-EFE / Peter Powell Neymar

Brasiliens förbundskapten Tite har bekräftat att Neymar ska få speltid i träningsmatchen mot Kroatien i kväll. Hela Brasilien hoppas att superstjärnans skada ska vara ett avslutat kapitel.

– Han kommer att starta på bänken för han håller ännu på med rehabilitering, sade förbundskaptenen Tite enligt Marca.

– Vi måste förebereda hela laget, han kommer att spela i andra halvlek.

Det var i februari som Neymar skadade foten då hans PSG mötte Marseille och sedan dess har det varit rehabilitering på programmet. I fjol gick han över från Barcelona till Parislaget PSG för rekordsumman 222 miljoner euro.

”Finns alltid en rädsla”

Också tidigare har Neymar drabbats av dramatiska skador. I hemma-VM 2014 skadade Brasiliens största hopp ryggen och kunde inte spela i slutet av turneringen. Brasilien åkte på storstryk (1–7) mot Tyskland i en semifinalmatch som förnedrade hela nationen.

I Ryssland suktar laget efter revansch och Neymar lär bära ett stort ansvar framåt.

Först ska han ändå bli helt frisk. Med erfarenhet av tidigare skador har Neymar varit realistisk under rehabiliteringsprocessen:

– Allt har gått bra hittills, men det finns alltid en rädsla. Den måste jag komma över för att vara i spelskick för fotbolls-VM, sade Neymar för en knapp månad sedan.

– Det är alltid komplicerat att återvända till fotbollsplanen efter en skada. Då jag gjorde det senast var jag länge rädd för att göra fulländade rörelser.

Om allt går som det ska är Neymar med när Brasilien möter Schweiz i VM den 17 juni.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport