Hoppa till huvudinnehåll

Räikkönen anklagas för sexuella trakasserier – polisanmäler kvinnan för utpressning och får stöd av stallchef

Kimi Räikkönen skriver autografer i Monaco 2018.
Kimi Räikkönen besvarar beskyllningarna med en polisanmälan. Kimi Räikkönen skriver autografer i Monaco 2018. Bild: XPB Images / All Over Press Kimi Räikkönen

Jag är redo att krossa dig och hela världen kommer att titta på, säger Cassandra Talula Dias-Greizis, som anklagar Kimi Räikkönen för att ha tafsat henne på brösten på en fest 2015. Formel 1-stjärnan nekar till anklagelserna.

Kanadensiskan Cassandra Talula Dias-Greizis beskyller Kimi Räikkönen för att ha trakasserat henne i samband med en fest i Montreal 2015.

Dias-Greizis jobbade som servitör på en nattklubb och skrev redan för ett par år sedan i sin blogg att en F1-förare tafsade henne på brösten då hon hämtade notan. Nu har hon pekat ut Räikkönen som den skyldiga.

Finländaren och hans kompisar ska ha festat loss med dyr champagne fram till klockan fyra på morgonen. En av kompisarna ska dessutom ha satt sin hand mellan benen på Dias-Greizis.

Räikkönen, 38, nekar kraftigt till anklagelserna och har polisanmält Dias-Greizis för utpressning. Enligt tidningsuppgifter i Kanada ska Dias-Greizis ha krävt Räikkönen på en sjusiffrig summa för att hålla tyst.

– Vår ståndpunkt är ganska simpel. Efter anklagelser av den här naturen är vi givetvis chockade och stötta över att få det här svaret, säger kvinnans advokat Jamie Benizri till National Post.

Jag är redo att krossa dig och hela världen kommer att titta på

Dias-Greizis kallade Räikkönens polisanmälan för ”äcklig och hemsk” på en presskonferens tidigare i veckan. Hon sade att hon är redo ifall Räikkönen vill ”gå i krig mot sanningen”.

– Det du gjorde var olagligt och omoraliskt, och nu får du ta konsekvenserna. Jag är redo att krossa dig och hela världen kommer att titta på när jag gör det.

Ferrarichef: Räikkönen är oskyldig

Kimi Räikkönen får stöd av sitt stall. Ferraris vd Sergio Marchionne försvarade sin förare under en presskonferens i Italien.

– Räikkönen är inte det minsta involverad i det här, slog Marchionne fast enligt italienska Motorsport och tillade att härvan inte påverkar kontraktsförhandlingarna mellan Räikkönen och Ferrari.

– De två sakerna har inget med varandra att göra. Och i vilket fall som helst så vet vi att Kimi inte är involverad. Vi är redo att försvara honom.