Hoppa till huvudinnehåll

Skolavslutningen firades livligt - polisen tog hand om hundratals liter alkohol

Unga springer på en strand
Unga springer på en strand Bild: Yle strandliv,badstränder,sandstrand

Skolavslutningen har firats livligt runt om i landet. Parker, stränder och torg har enligt polisen varit fulla av mer eller mindre förfriskade ungdomar.

Enligt polisen bidrog det somriga vädret till att så många ungdomar samlats utomhus, och polisinrättningarna rapporterar att de i likhet med tidigare år haft fullt upp under kvällen och natten.

Polisen har beslagtagit en hel del alkoholhaltiga drycker av minderåriga under nattens lopp; mest har det varit fråga om milda alkoholdrycker.

Det har förekommit en del ordningsproblem, störande beteende och slagsmål, men några riktigt allvarliga incidenter har inte inträffat.

Polisen plockade bort många flaskor ur ryggsäckarna

På strandklipporna i Uittamo i Åbo var det många som började slåss under kvällen och polisen tvingades ingripa flera gånger, säger jourhavande kommissarien Joonas Tikka till Yle.

- Berusade unga har förts till tillnyktringsstationer och de i allra sämsta skick har plockats in i räddningsverkets ambulanser från stranden, säger Tikka.

I Helsingfors har polisen konfiskerat cirka 150 liter milda och cirka 10 liter starka alkoholhaltiga drycker från minderåriga personer.

I huvudstaden samlades skolungdomarna traditionellt på simstranden i Sandudd samt i Åggelby och Nordsjö.

Helsingforspolisen betecknar firandet som "traditionsenligt".

I Tammerfors fördes tio unga till tillnyktringsstationen och några unga hamnade i häktet på grund av aggressivt beteende.