Hoppa till huvudinnehåll

EIF B17 fotbollspojkar spelade oavgjort hemma mot FC Jazz från Björneborg

fotbollsplan
fotbollsplan Bild: Robin Gottberg fotboll,mitt västnyland

Det kändes som vårens hetaste dag när solen gassade på och vinden inte verkade alls svalkande på Centrumplan på söndagen när EIF B17 fotbollspojkarna fick besök av FC Jazz från Björneborg.

Matchen var igen viktig för båda lagen med Jazz bara en poäng före i tabellen med lika många matcher spelade.

EIF dras med mindre skador och några spelare från öppningselvan satt på läktaren.

Hemmalaget inledde matchen starkt och hade klart mera hand om bollen än motståndarna. Första målet kom redan efter sju minuter, på ett ganska speciellt sätt. Joel Boström blev nerriven en bit utanför straffområdet med EIF-frispark som resultat.

Jazz målvakt var illa felplacerad och EIF's tränare Robert Wahlstedt reagerade snabbt på situationen, ropade åt Simon Lindholm att skjuta, och han placerade bollen i tomt mål.

En kort kalabalik uppstod medan det var oklart om domaren gett tillstånd till frisparken, men resultatet var att bollen placerades på mittpunkten, trots protester från det gästande laget.

Också resten av första halvlek dominerades av EIF, men man kom inte till några riktigt farliga lägen. I stället var det Jazz som fick ett farligt läge när ett inlägg nådde en egen spelare, men målvakten Albin Wasiljeff lyckades rädda nicken.

Mot slutet av halvleken tog sedan gästerna hand om matchen, och pressade på hårt, med flera farliga frisparkar som resultat. Det närmaste man kom var ändå ett skott i ribban, och båda lagen gick till omklädningsrummen för att söka skydd för solen och lite svalka i hemmalagets ledning 1-0.

Andra halvleken började som den första slutade, med en aktiv och hårt pressande FC Jazz. EIF fick inte alls igång sitt spel, och motståndarnas mål hängde i luften. Efter 8 minuter spelat av andra halvleken knoppade de röda in ett inlägg och den välförtjänta utjämningen var ett faktum.

Målet fick EIF att vakna till, och matchen blev klart jämnare. Något finlir bjöd ändå den andra halvleken inte på. Nivån på spelet sjönk klart från första halvlek, och båda lagen hade problem med att bygga upp spelet nerifrån. I stället handlade det mest om långbollar från målvakten eller backlinjen, och mycket söndrigt spel på mittfältet.

Båda lagen hade ändå sin chanser till mål. Hannes Gustafsson dribblade sig igenom motståndarnas backlinje och placerade bollen i mot bakre hörnet, men den studsade ut från stolpen. Lite senare hade Jakob Gottberg ett öppet läge på Robin Flinks fina långboll, men lobben gick även denna gång i stolpen.

Även Jazz hade sina lägen, men EIFs backlinje lyckades hålla tätt, mycket tack vare fysiskt spel både innanför och utanför egna straffområdet.

Spelet hettade också till mot slutet, och flera EIF-spelare tog helt onödiga varningar på efterspel eller för att de klagade på domaren, som ändå hade bra kontroll över matchen.

Slutsiffrorna skrevs alltså 1 - 1, vilket var helt rättvist med tanke på matchbilden.

EIF:s tränare Robert Wahlstedt var ganska nöjd med resultatet.

- Vi var bättre i första halvlek och motståndarna var bättre i andra halvlek, så en poäng är helt ok.

Nuutti Saramo spelade en bra match som vänsterback, Hannes Gustafsson jobbade bra på nedre mittfältet, och utan Albins fina räddningar i målet under andra halvlek skulle det inte blivit några poäng för hemmalaget.

Med tre matcher kvar av vårens serie kommer avslutningen att bli en riktig rysare, då EIF ligger just ovanför nerflyttningssträcket i den mycket jämna serien. Nästa match spelas måndagen 11.6 i Tammerfors.

Text: Joni Estlander

Bild: Robin Gottberg

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.