Hoppa till huvudinnehåll

IS: Slagsmål efter Inters vändning mot IFK Mariehamn – "bekant huligan" gripen

IFK Mariehamn-spelare bildar texten "Trygghet" inför fotbollsmatch.
IFK Mariehamn uppmanade publiken till lugn inför Europa League-kvalmatchen mot Legia Warszawa. IFK Mariehamn-spelare bildar texten "Trygghet" inför fotbollsmatch. Bild: imago/Newspix/All Over Press IFK Mariehamn

En person skadades och en person greps av polisen efter ett slagsmål i Mariehamn på lördagskvällen. Enligt Iltasanomat handlade det om ett huliganslagsmål i sviterna av fotbollsligamatchen mellan IFK Mariehamn och FC Inter.

”Personöverfall i Mariehamn. När polisen kom till platsen hade misstänkte lämnat, men efter goda signalementsuppgifter från personer på platsen kunde misstänkte gripas en bit därifrån.”

Så summerar Ålandspolisen kvällens händelser efter att IFK Mariehamn stått värd för FC Inter på lördagen. Enligt Iltasanomat handlar det om ett huliganslagsmål.

– Vi hade kommit överens om att träffas vid en restaurang nära idrottsparken. På vägen dit dök ett antal aggressiva personer upp som efter en stund attackerade en av våra anhängare, berättar Interanhängaren Risto Nummela för tidningen.

– Han föll ner på marken och bröt benet. Samtidigt försökte en av attackerarna sparka honom i huvudet, men han lyckades skydda sig själv, tillägger han.

Nummela berättar för tidningen att han själv anlände vid det här läget och att situationen ännu var i full gång. Flera spelare hade också stannat upp och sett vad som pågick vid restaurangen som ligger nära spelplanen.

Fick helikopterskjuts till Åbo

Ålandspolisen bekräftar också för tidningen att personen som gripits är inblandad i slagsmålet i fråga. Desto mer detaljer vill polisen inte gå in på i det här skedet av utredningen.

Den skadade Åboanhängaren fördes till sjukhus, där han fick gips på benet. Mannen fick sedan helikopterskjuts till Åbo universitetscentralsjukhus eftersom det inte fanns en passande rullstol som skulle ha tillåtit honom att ta båten tillbaka till fastlandet.

Enligt Nummela berättade polisen på plats att förövaren var en ”bekant huligan”.

– Varför fick han ens vara där? De kunde ju ens ha varnat oss om att det finns sådana personer på läktaren. Vi skulle ha rört oss i större grupper då, säger Nummela.

Läs mera:

Vilken dag för färska studenten Benjamin Källman: Missad dimission, fixad straff och efterlängtat mål

Benjamin Källman skulle i dag fått sin vita mössa i Åbo men valde att åka till Åland. FC Inter-anfallaren firade ”studentkalas” med sitt första mål på länge – samt tre poäng efter tappad tvåmålsledning i straffglad kamp mot IFK Mariehamn.

Läs också